Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Virovitičko-podravska županija poduzetnicima isplatila 150.051,98 eura bespovratnih sredstava

Ukupno 46 poduzetnika, odnosno svi koji su zadovoljili uvjete Javnog natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava poduzetnicima za poticanje razvoja poduzetništva u 2023., koji je raspisala Virovitičko-podravska županija, dobilo je ukupno 150.051,98 eura za svoje projekte. Najviši iznos bespovratne potpore po korisniku je iznosio 50 posto od prihvatljivih troškova, odnosno do maksimalno 4.000,00 eura. Ugovore im je na prigodnoj svečanosti u Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije uručio župan Igor Andrović.

“Natječaj je osmišljen kako bi poduzetnici ostvarili bespovratna sredstva za nabavu novih strojeva/opreme/alata, nove računalne opreme, računalnih programa i sustava, izgradnju i adaptaciju poslovnih prostora i sudjelovanje na sajmovima u zemlji i inozemstvu. Prijavu su mogli podnijeti mikro i mali poduzetnici koji su ulagali u sektor C – prerađivačku industriju tj. cilj nam je bio prvenstveno potaknuti proizvodnju na području Virovitičko-podravske županije”, istaknuo je Bojan Mijok, županijski pročelnik za gospodarstvo i poljoprivredu.

I u ovoj godini, Virovitičko podravska županija izdvaja značajna sredstva za sufinanciranje kamata poduzetništvu, obrtništvu i  poljoprivredi.

“U svibnju smo raspisali javne pozive za dodjelu potpora mikro i malim poduzetnicima, ali i tradicijskim obrtima s područja naše županije. Na natječaj za mikro i male poduzetnike javilo se njih 54, a danas smo dodijelili potpore za sve koji su zadovoljavali uvjete, njih 46. Najveća, odnosno maksimalna potpora je bila do 50 posto ukupnog iznosa prijave, ali ne više od četiri tisuće eura. Na ovaj način dodatno želimo poticati proizvodnju, a sredstva koja smo dodijelili koristit će im za nabavu nove opreme, strojeva, izložbe na domaćim ili inozemnim sajmovima, te za rekonstrukciju ili adaptaciju svojih prostora. Ovo je dobar način kako se regionalna samouprava treba odnositi prema svojim poduzetnicima, prema onima koji su nositelji gospodarstva Virovitičko-podravske županije i vjerujem da će se ovim potporama i nabavom sve te opreme na neki način povećati konkurentnost tvrtki, povećati produktivnost i da će samim time gospodarstvo Virovitičko-podravske županije biti bolje i jače”, naglasio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Uz župana Androvića, ovoj svečanosti nazočio je predsjednik HOK Područne obrtničke komore VPŽ Stjepan Kenjerić, zamjenik župana Marijo Klement, pročelnik za gospodarstvo i poljoprivredu Bojan Mijok.

Foto: Kristijan Toplak

Jadrolinija

Pošaljite vijest