Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Velikom izložbom u rujnu Gradski muzej Virovitica proslavit će svoj 70. rođendan

Velikom izložbom, koja će se održati u rujnu, Gradski muzej Virovitica proslavit će svoj 70. rođendan. Pripreme za ovaj veliki događaj traju od početka godine, a kako je istaknula ravnateljica Muzeja Mihaela Kulej, bit će ovo jedna izuzetno zanimljiva izložba.

“Izložbu pod nazivom “Virovitica u 50tima” počeli smo pripremati početkom godine, a njezino otvorenje planirano je za prvu polovicu rujna. Gradski muzej Virovitica osnovan je 1953. godine, upravo zato smo se i odlučili za ovo razdoblje, a predstavit ćemo sve aspekte kulturnog, gospodarskog i društvenog, pa čak i tehnološkog i političkog života Virovitice u tom razdoblju. Smatram kako će ova izložba, koju pripremamo u vlastitoj produkciji, biti zanimljiva ne samo Virovitičanima, već i svim posjetiteljima koji će na ovaj način moći usporediti život danas i onda”, rekla je Kulej.

Danas je tako Gradski muzej Virovitica vitalan sedamdesetogodišnjak, aktivniji nego ikad, kako zahvaljujući radu njegovih predanih djelatnika, tako i zahvaljujući posjetiteljima koji mu svakim svojim dolaskom daju život.

Tim povodom, za sve svoje posjetitelje “mali veliki muzej” objavio je i poseban film koji možete pogledati u nastavku.

“Osim zabaviti i staviti vam osmijeh na lice, ovim filmom želimo pokazati i dvije strane muzeja koje se nešto rjeđe vide. Onu iza kulisa, koja pokazuje kako jedan muzej diše i onu nešto osobniju, kojom ćete malo bolje upoznati nas”, poručili su iz jednog od najboljih slavenskih muzeja.

Link za film: https://fb.watch/mv49RQoY41/

Jadrolinija

Pošaljite vijest