Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

U Dvorcu Janković Suhopolje od početka godine zabilježeno 3.266 noćenja, 46 posto više nego lani

Sjajni statistički podaci za Centar za posjetitelje Dvorac Janković u Suhopolju. U kolovozu je bilo uknjiženo 622 noćenja ili 36 posto više nego u kolovozu 2022., dok su na godišnjoj razini rezultati još i bolji. Tako je od siječnja do kolovoza zabilježeno 3.266 noćenja, 46 posto više nego za prvih osam mjeseci 2022., čime su se „opasno približili“ rušenju prošlogodišnjeg rekorda. Tada je u prvih 12 mjeseci bilo 3.874 noćenja i za očekivati je da će prošlogodišnji najbolji rezultat biti srušen već u rujnu.

“Domaći gosti su u većini. Bilo ih je 1.770, ali i stranih posjetitelja je sve više. Bilježimo ih 1.496 ili 41.61 posto”, kazao nam je Marko Blažević, voditelj Centra za posjetitelje Dvorac Janković Suhopolje.

Blažević ističe kako se i „rujan odlično puni“, a u budućnosti se očekuju još bolji rezultati jer tada će ovaj dvorac, kojeg je od urušavanja spasila Virovitičko-podravska županija, obnovivši ga europskim sredstvima, dobiti nove sadržaje. U podrumskom dijelu glavne zgrade uređuje se postojeći prostor u multifunkcionalnu dvoranu i vinoteku, te spojni hodnik s pripadajućim sanitarijama. Istodobno u podrumskom dijelu istočnog krila uređuje se recepcija wellnessa i multifunkcionalne dvorane, zajedničke sanitarije s pripadajućim sadržajima, bazenom…

“Dvorac Janković danas ima 30 dvokrevetnih soba, posjetiteljski i business centar te caffe bar, a turisti u njemu, između ostalog, vole osjetiti atmosferu u kojoj zaista spavaju u pravom dvorcu poput grofa. Pritom, mogu naučiti o povijesti ovog dijela Virovitičko-podravske županije, uživati u gastro ponudi i istražiti okolicu”, dodao je Blažević.

Za Dvorac u Suhopolju se doista može reći da je hit destinacija ovog dijela Virovitičko-podravske županije, ali i ovog dijela Hrvatske. Centar je mjesto održavanja brojnih manifestacija i predstavlja središnje mjesto društvenog života općine Suhopolje.

Fotografije: Kristijan Toplak

Jadrolinija

Pošaljite vijest