Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

OŠ Vladimir Nazor Virovitica započela suradnju s NTC-om: Sljedeći korak oformiti eksperimentalne skupine za darovite učenike

NTC metode sve su popularnije u Hrvatskoj, ali i u cijeloj Europi. Metode su to kojima se učenje pretvara u igru, a vrijeme provedeno u školi podiže se na veću razinu s fokusom na razmišljanje. Kroz rad po NTC metodama razvija se asocijativno i konvergentno mišljenje, a djeca kroz stimulaciju regija mozga koje inače ne koriste razvijaju svoje mentalne sposobnosti. Ove metode oduševljavaju roditelje i odgojno-obrazovne djelatnike već dugi niz godina, a posljednjih mjeseci u Osnovnoj školi Vladimir Nazor Virovitica vrijedno rade na tome da te metode postanu sastavni dio njihova svakodnevnog rada.

Još u svibnju u OŠ Vladimir Nazor održana su dva NTC seminara koja je održao poznati stručnjak za obrazovanje Ranko Rajović. Tim su seminarima, koje je posjetilo više od 60 odgojno-obrazovnih djelatnika, roditelja i studenata, napravljeni prvi koraci prema oformljivanju NTC skupine u ovoj gradskoj školi.

U četvrtak, 7. rujna, održan je i 3. dio seminara na kojem su polaznici usavršili svoje vještine i stekli još iskustva u primjeni NTC metoda u nastavi. Učili su tako o raznim društvenim igrama kroz koje je moguće učiti, usavršavali svoje znanje u metodama nelogičnih priča i skrivenih riječi, ali se i smijali raznim međusobnim dosjetkama i kreativnim odgovorima na pitanja predavača Rajovića.

Sljedeći je korak ove suradnje oformljivanje eksperimentalnih skupina za darovite učenike i u budućnosti proširivanje rada tih skupina. Tako je jučer ravnateljica škole Sanjica Samac potpisala ugovor koji će omogućiti daljnju suradnju s Rankom Rajovićem i NTC-om, a učiteljice Romana Brajković i Vesna Đurčević Jović te će radionice provoditi s učenicima.

Polaznici seminara vrlo su zadovoljni naučenim i također planiraju provoditi naučene metode u svojoj redovnoj nastavi.

Jadrolinija

Pošaljite vijest