Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Novi sportski centar Vegeška imat će desetak igrališta i međunarodnu stazu za karting

Među strateškim projektima koje Grad Virovitica priprema za prijavu na ITU mehanizam, jedan je koji će posebno obradovati i profesionalne sportaše i rekreativce, a riječ je u uređenju sportskih terena na Vegeški. Ako uzmemo u obzir da u gradu Virovitici trenutno djeluje 40-ak sportskih udruga koje okupljaju preko 2.000 aktivnih sportaša, a tu ne računamo rekreativce, možemo reći, s obzirom na broj stanovnika, da se svaki deseti Virovitičanin bavi aktivnim sportom.

U sportsku infrastrukturu u gradu kontinuirano se ulaže. Uz zatvorene terene i javne građevine koje se koriste za sportske i rekreativne aktivnosti, u gradu je 30-ak vanjskih sportskih terena koji uključuju nogometna, rukometna, košarkaška, teniska igrališta, boćališta, karting stazu, atletsku stazu i drugo.

NOVO NOGOMETNO I ATLETSKO IGRALIŠTE, KARTING STAZA ZA MEĐUNARODNA NATJECANJA

Većina sportaša koja djeluje u sportskim udrugama u gradu je u mlađim uzrasnim kategorijama, a natječu se od županijske do državne i međunarodne razine. Projekt uređenja sportskih terena na Vegeški svakako će im omogućiti znatno bolje i kvalitetnije uvjete za treniranje, a samim time i postizanje još boljih rezultata. Projekt obuhvaća uređenje i proširenje i produženje karting staze, izgradnju nogometnog igrališta te atletskog borilišta s bacačkim borilištem, a unutar atletske staze nalazit će se multifunkcionalni tereni na tartan podlozi.

Važno je napomenuti da Virovitica ima najbolju karting stazu u Hrvatskoj na kojoj će se realizacijom ovog projekta u budućnosti moći voziti i međunarodne utrke te će kao takva zadovoljavati najviše standarde koje propisuje Savez.

Nadalje, uredit će se i atletska staza, a unutar iste nalazit će se tereni za mali nogomet/rukomet, košarku, odbojku, odbojku na pijesku, tenis, badminton, kao i prostor za fitness. Osim terena za timske sportove, bit će postavljena i borilišta za skok u vis, skok u dalj i skok s motkom. Uz sam teren, s vanjske strane, na zelenoj površini, izvest će se tereni za bacačke discipline. Također, bit će izvedeno i gledalište na četiri mjesta oko terena, prilazna staza te vanjska rasvjeta kako bi se teren mogao koristiti i noću.
U kompleksu će se izgraditi i novo nogometno igralište sa živom travom, navodnjavanjem i rasvjetom kako bi se na istom mogle odigravati utakmice svih rangova natjecanja koje propisuje Nacionalni savez.

GLEDALIŠTE S PRATEĆIM SADRŽAJIMA

Projekt predviđa i gradnju građevine koja će služiti za sva navedena borilišta, a to je gledalište s pratećim sadržajima.

Unutar predmetne građevine smjestit će se prostorije za potrebe nogometnog i atletskog kluba s pratećim sadržajima kao što su fan zona/shop, dvorana za sastanke, caffe i sport bar. Iznad prizemlja građevine smjestit će se tribine s pogledom na nogometni teren, kao i atletsku i karting stazu.

POTPORA SPORTU I LOKALNOJ ZAJEDNICI

“U Gradu Virovitici uvijek ističemo kako nam je ulaganje u djecu i mlade u svim segmentima visoko na listi prioriteta, zapravo i najvažnije jer upravo je to ulaganje u budućnost našega grada. Jedan od tih segmenata svakako je ulaganje u sportsku infrastrukturu te poticanje na bavljenje sportom. Stoga ovim projektom koji pripremamo ne dajemo samo potporu sportu, već i lokalnoj zajednici. Ovim putem, uz čestitke svim sportašima, jedno veliko hvala svim trenerima, klubovima, udrugama i volonterima koji izdvajaju svoje vrijeme kako bi svoje znanje i sposobnosti prenijeli na mlađe generacije, a mi ćemo se potruditi da im rad u sportu olakšamo uređenjem postojećih i izgradnjom novih sportskih terena”, rekao je gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin.

Procijenjene vrijednosti za navedene sportske terene su: 416.750 eura nogometno igralište, 729.975 eura karting staza, 1.327.228 eura atletsko borilište te 1.194.505 eura gledalište s popratnim sadržajima.

Jadrolinija

Pošaljite vijest