Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ivica Kirin povodom Dana grada Virovitice: Naš najveći ponos su kvalitetni ljudi

Virovitica slavi svoj 789. rođendan, a tim povodom gradonačelnik Ivica Kirin kaže kako s ponosom gleda na još jednu godinu koja je prošla.

“Nastavili smo s obnovom cesta, nogostupa i izgradnjom parkirališta, radi se na osiguranju pružnih prijelaza u Podravskoj i Istarskoj ulici, završavamo uređenje dijela Masarykove ulice gdje u prvoj fazi rješavamo sigurnost prometovanja pješaka i biciklista, očekujemo završetak izgradnje Obiteljskog centra”, o aktualnim radovima u Virovitici i okolici kaže gradonačelnik.

Ističe kako će svi ovu godinu pamtiti po početku radova na jednom od najvažnijih infrastrukturnih projekata u ovom dijelu Hrvatske – trećoj etapi dugoočekivane brze ceste od Virovitice prema Špišić Bukovici, a koja će se dalje nastavljati prema Bjelovaru i Zagrebu.

“Napori za izgradnju ove ceste traju preko 30 godina, a ona je, osim kraćeg puta, iznimno važna i zbog razvoja gospodarstva te stavljanja u punu funkciju poduzetničkih zona grada Virovitice, osobito megazone Zapad II koja se prostire na 359 hektara i trenutno je najveća u Hrvatskoj”, naglašava.

Još jedan dugoočekivani projekt, a koji Grad provodi u suradnji s Hrvatskim vodama, je uređenje Virovitičkih jezera, odnosno sliva Ođenice. U tijeku je i jedan od najvažnijih projekata, zamjena javne rasvjete novom LED rasvjetom nakon čijeg postavljanja se očekuju uštede oko 70 posto. Također, Grad je u projektu postavljanja solarnih elektrana na krovove Dvorca i Palače Pejačević, Dječjeg vrtića “Cvrčak”, tvrtke Virkom te Opće bolnice Virovitica.

“Radimo i na zelenim površinama te će se Virovitica uskoro „zazelenjeti“ s preko 1300 stabala na području grada i prigradskih naselja u sklopu projekta „Grad koji diše“, ističe gradonačelnik.

Buduće investicije

Govori kako se nastavlja s velikim projektima spojnih cesta, kao i s uređenjem cesta, nogostupa i dječjih igrališta na području cijelog grada.

“Očekuje nas izgradnja malonogometnog i košarkaškog igrališta u Rezovcu, odobren nam je projekt rekonstrukcija ceste Zrinski vrt – Strossmayerova ulica u Virovitici, kao i izgradnja kružnog toka na raskrižju ulica T. Masaryka i P. Radića. Nastavljamo raditi i na novim sadržajima za naše najmlađe te ćemo na Trgu dr. Ante Starčevića izgraditi prometni i dječji poligon za edukaciju u prometu vrtićke djece i mlađih osnovnoškolaca”, najavljuje.

Grad Virovitica u planu ima i desetak kapitalnih projekata. Riječ je o gradskim bazenima, novoj Glazbenoj školi Jan Vlašimsky, III. osnovnoj školi, uređenju Virovitičkih jezera, Interpretacijskom centru Domovinskog rata, Sportskom centru Vegeška (nogometni stadion, atletska i karting staza).

Na što smo ponosni

“Ono na što smo ponosni i što uvijek ističemo, su trud, rad i kvalitetni ljudi. Ako pogledamo samo godinu dana unazad, tu je niz ostvarenih uspjeha. Naš Gradski muzej u Viroviticu je donio nagradu za najbolji slavenski muzej i što je još važno istaknuti, ova je nagrada prvi put došla u ruke jednog hrvatskog muzeja. Školsko sportsko društvo OŠ Ivane Brlić-Mažuranić proglašeno je najboljim u Hrvatskoj, košarkaška ekipa učenica petih i šestih razreda virovitičke OŠ Vladimir Nazor osvojila je naslov prvakinja Hrvatske, a učenici naše Glazbene škole briljiraju na svim natjecanjima, od nacionalne do međunarodne razine.

Tu je i virovitička Gimnazija P. Preradovića koja se ističe po uspjesima učenika na državnoj maturi. Neizmjerno smo ponosni na naše građane, sportaše, djecu i mlade koji kroz udruge, klubove i školska natjecanja izvrsnim rezultatima iz godine u godinu pokazuju koliki se zapravo potencijal krije u našem malom gradu”, zaključuje gradonačelnik Ivica Kirin.

Jadrolinija

Pošaljite vijest