Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Županijska specijalna bolnica Insula proslavila 68. rođendan

Županijska specijalna bolnica Insula na Rabu obilježila je 68. godinu rada i postojana. Svečanosti obilježavanja prisustvovali su župan Zlatko Komadina u pratnji resorne pročelnice Vesne Čavar, koji su ovoj zdravstvenoj ustanovi uputili iskrene čestitke povodom velikog jubileja.

Ravnateljica Bolnice Vesna Šendula-Jengić osvrnula se na rad Bolnice u proteklom razdoblju, a uslijedio je obilazak ustanove, dok su poslijepodnevni sati rezervirani za program namijenjen pacijentima u okviru kojega će biti predstavljen novi broj časopisa Odjeci.

Insula je najveća ustanova sekundarne zdravstvene zaštite čiji je osnivač Primorsko-goranska županija u kojoj se provode brojne usluge poput senzorne integracije i fizikalne terapije uz neurokognitivnu rehabilitaciju i dijagnostiku.

Primorsko-goranska županija kontinuirano ulaže u ovu zdravstvenu ustanovu, a u veljači ove godine uređenjem paviljona „A“ zaokružen je i kapitalni projekt obnove bolničkih paviljona za koji je Županija u razdoblju 2019. do 2022. godine putem decentraliziranih i vlastitih proračunskih sredstava uložila oko 2,5 milijuna eura. Isto tako, dostignut je i viši standard smještaja i liječenja te viša razina sigurnosti za pacijente.

Ususret rođendanu, pod geslom Aktivno u 68., do sada je održan niz događanja i aktivnosti namijenjenih djelatnicima, pacijentima te zainteresiranim građanima koje promoviraju zdrave životne navike pod vodstvom istaknutih stručnjaka u različitim poljima psihijatrije, psihoterapije, ali i informacijskih tehnologija, ekonomije, filozofije.

Jadrolinija-zapošljavamo

Pošaljite vijest