Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Željko Sopić: U Varaždin po val optimizma uoči Kupa

Nogometaši Rijeke u subotu 11. svibnja od 17 sati gostuju kod Varaždina na stadionu NK Varteks u 34. kolu SuperSport HNL-a. Iako bez tri igrača sa žutim kartonima (Goda, Hodža, Radeljić), ambicije momčadi koju vodi Željko Sopić su najviše i cilj je puni bodovni plijen.

– Očekuje nas dosta zahtjevna utakmica u Varaždinu. Domaćin je nakon ove pobjede protiv Hajduka u jednom dobrom ritmu i u dobroj atmosferi. S druge strane, igramo bez tri igrača pa će priliku dobiti neki drugi. Siguran sam da će pokazati da na njih možemo ozbiljno računati u bliskoj i daljoj budućnosti. Idemo se u Varaždin nametnuti i pokušati pobijediti utakmicu, rekao je Željko Sopić.

Rijeka igra prvu od pet utakmica do kraja sezone, preostala su tri prvenstvena ispita i finale Kupa.

– Nakon ova dva posljednja rezultata ne možemo biti zadovoljni, ali ne mogu se oteti dojmu da smo mogli i trebali više. U sportu vam uvijek ne znači da ćete pobijediti kada ste dobri, kao što ne znači da ćete izgubiti kada ste loši. Istina je uvijek negdje u sredini. Ostalo nam je pet utakmica, idemo najprije koncentrirati se na onu u Varaždin napraviti sve da osvojimo tri boda, a onda na valu te pozitivne energije dočekati Kup utakmicu protiv Dinama.

Tri prisilne promjene uvjetovat će i neke rotacije.

– Tri igrača imaju kartone, ostali su svi zdravi. Neće biti velikih rotacija, igrat će oni koji su najbolji i najspremniji, zaključio je trener Rijeke.

Budući da Bruno Goda ima tri žuta kartona, prvi kandidat za upražnjeno mjesto na lijevom boku je Marijan Čabraja. Ozljede su stvar prošlosti i Čabraja je spreman za subotnji ispit.

– Idemo u Varaždin po pobjedu, igrat će dva, tri nova igrača, ali svi smo spremni i idemo po pobjedu, rekao je lijevi branič.

Čabraja je podijelio dojmove svlačionice nakon utakmice protiv Dinama, a uoči novih važnih ogleda koji očekuju Bijele.

– Nismo si imali što za zamjeriti. Igrali smo jako dobro, nekada prije smo imali malo sreće, a sada kad nam je najviše trebalo protiv Dinama je nismo imali. Ne znam ni sam koliko smo udaraca imali protiv Dinama i nismo si imali što za reći nego da tako nastavimo. Ako budemo igrali kako smo igrali protiv Dinama neće biti nikakvih problema, poručio je Marijan Čabraja.

Jadrolinija

Pošaljite vijest