Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Završna konferencija Erasmus K2 projekta „ZELENA ŠKOLA – GREEN SCHOOL”

Završna konferencija Erasmus K2 projekta „ZELENA ŠKOLA – GREEN SCHOOL” te predstavljanje rezultata projekta – Informalni Kurikulum Zelene škole kao edukativnog izvannastavnog predmeta/aktivnosti – za osnovne škole i dječje vrtiće održat će se 18. kolovoza 2023. godine, s početkom u u 10:00 sati u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke.

Uz predstavnike projektnih partnera iz Rijeke, Srbije i Slovačke, na predstavljanju rezultata projekta sudjelovat će i zamjenica gradonačelnika Rijeke gospođa Sandra Krpan, koja će u ime Grada pozdraviti prisutne.

Erasmus K2 projekt „Zelena škola – Green School” osmišljen je za kreiranje mogućih metodoloških i praktičnih postavki za organizaciju edukativnih izleta u prirodu za učenike osnovnih škola i polaznike dječjih vrtića. Nastavak je to našeg prošlog projekta pod nazivom „Dan u planini” koji je imao za cilj poticanje nastavnika i odgajatelja da organiziraju izlete u prirodu-planine za svoje učenike – polaznike. Svi se ti projekti praktički naslanjaju na gotovo 60 godina iskustva koje naše planinarsko društvo ima u radu s djecom i učenicima.

U projektu „Zelena škola” tijekom 18 mjeseci surađivali su partneri iz Slovačke i Srbije s kojima je suradnja bila iznimno uspješna i korisna. Partneri iz Slovačke prenijeli su nam iskustva predmeta „Zelena škola” koji je sastavni dio školskih kurikuluma (za škole koje to odaberu) u Slovačkoj, a partneri iz Srbije (Beograd) donijeli su korisna iskustva svog koncepta „vrtić u prirodi”.

Zahvaljujući sinergiji partnera i stručnom radu nastavnika i odgajatelja uz neformalne Kurikulume za osnovne škole i vrtiće nastali su i Priručnik za razvoj zelenih vještina kao i zanimljiva edicija: Digitalni herbarij, kao jedan od primjera edukativnog i istraživačkog rada na izletu i kasnije u razredu. Digitalni herbarij kao i druge rezultate projekta moguće je vidjeti na stranici projekta: www.digitalherbarium.eu

Za sudjelovanje u nastavku projekta već su pokazale interes neke osnovne škole i udruge s područja Primorsko-goranske županije, a vrlo pozitivnu ocjenu provođenja projekta dala je i hrvatska Agencija za mobilnost.

Jadrolinija

Pošaljite vijest