Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Završeni radovi na obnovi i dogradnji OŠ Ante Kovačića u Španskom

Nakon jučerašnjeg obilježavanja početka školske godine u OŠ Jure Kaštelana, zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević i zamjenici gradonačelnika Danijela Dolenec i Luka Korlaet, danas su obišli dograđene objekte Osnovne škole Ante Kovačić u Španskom.

„Ovo je bila jedna od rijetkih škola u Hrvatskoj koja je radila u tri smjene, ima više od tisuću učenika, a konačno s nadogradnjom novih učinioca i sportskog sadržaja nastava će se odvijati u dvije smjene. Jedino izgradnjom novih škola i proširenjem kapaciteta postojećih možemo doći do cilja – da sve zagrebačke škole u konačnici rade samo u jednoj smjeni“, rekao je gradonačelnik Tomašević. 

Ukupna investicija u dogradnju škole iznosila je oko 6,1 milijuna eura koja je u potpunosti financirana iz Gradskog proračuna. 

„Veseli nas što smo završili radove do početka ove školske godine, a nadamo se prijaviti ovaj projekt na Nacionalni program oporavka i otpornost kako bismo vratili dio uloženog novca u proračun i takao financirati dogradnju drugih škola“, najavio je gradonačelnik.

Dogradnja Osnovne škole Ante Kovačića obuhvatila je izgradnju dvodijelne sportske dvorane s pripadajućim sadržajima te četiri nove učionice. 

Na vanjskom dijelu su izgrađena malonogometno igralište koje se može koristiti i za rukomet, dva košarkaška igrališta, igrališta za tenis, zid za tenis, penjačka stijena, stolovi za stolni tenis, bacalište kugle, zaletište s jamom za skok u dalj, traka za trčanje i staza za trčanje. 

Sportske sadržaje će moći koristiti i građani kvarta što daje novi sadržaj Španskom. 

Jadrolinija-zapošljavamo

Pošaljite vijest