Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Započinju upisi u programe Doma mladih za novu školsku godinu

Upisi u novu radioničku godinu Doma mladih započinju 4. rujna, a za polaznike, pretežno učenike osnovnih škola, pripremljeno je 15 različitih kreativnih radionica. U slučaju da ostane nepopunjenih mjesta, upisi u radionice bit će mogući i tijekom cijele školske godine

I ove godine organizirane su već dobro uhodane i uvijek tražene radionice iz STEM područja i područja tehničke kulture. Radionica Informatike (1.-8. razred i 1-4. razred OŠ); zatim Filmska radionica/Video radionica (5.-8. razred i 1-.4. razred OŠ); radionica Robotike (5.-8. razred OŠ); Elektronika (5.-8. razred OŠ); Modelari (3.-8. razred OŠ); Mladi inovatori (2.-4. razred OŠ); 3D printeraj (5.-8. razred OŠ) te radionica Znanstveni laboratorij (5.-8. razred OŠ).

Kreativne radionice uključuju plesne radionice, kreativne radionice crtanja i slikanja kao i glazbene tečajeve.

Plesne radionice namijenjene djeci od 4. godine na više vodi udruga Ri Dance, a Dječji zbor Kap namijenjen djeci od 7 do 11 godina vodi udruga PZM Josip Kaplan. Valja napomenuti kako će se za upis u zbor tijekom rujna organizirati i audicija o čemu će informacije pravovremeno biti objavljene na stranicama Doma mladih.

Što se tiče upisa u tečajeve sviranja instrumenata, moguće je odabrati tečaj sintesajzera (za učenike od 1. razreda OŠ i starije) i tečaj klavira (za učenike od 1. razreda OŠ i starije). Također, moguće je odabrati i jedan od tečajeva Glazbenog studija (za učenike od 1. razreda OŠ i starije) u sklopu kojeg je moguće upisati tečaj električne gitare, bas gitare ili bubnjeva, a postoji i opcija sviranja u bendu. Nudi se i tečaj solo pjevanja (za djevojčice od 12 godina i starije, te za dječake od 15 godina i starije).

Za sve polaznike nekog od tečaja sviranja instrumenta, polaznici mogu besplatno pohađati i Teoriju glazbe.

Udruga Točka Art i ove će godine organizirati kreativne radionice za djecu od 5 i 6 godina te za učenike od 1. do 4. razreda osnovne škole.

I tijekom ove školske godine provodit će se program RInovatoRI (za učenike 7. i 8. razreda OŠ), a riječ je o kreativnom programu razvoja poduzetničkih kompetencija kod djece. Program se sastoji od tri programske cjeline – redovni cjelogodišnji program, Spring Camp i Summer Rinovation Lab. RInovatoRI su proglašeni nacionalnim dobitnicima Europske nagrade za promicanje poduzetništva 2019. u kategoriji Promicanje poduzetničkog duha. Program je pokrenut i sufinanciran od strane Grada Rijeke – Upravnog odjela za gospodarstvo, razvoj, ekologiju i europske projekte.

Upisi u radioničke aktivnosti u školskoj godini 2023./2024.

Za prijavu je potrebno ispuniti online prijavnicu dostupnu na web stranici Doma mladih kojom se iskazuje interes za upis, ali ne predstavlja direktan upis u radionicu. One koji su iskazali interes, od termina početka upisa (4. rujna) kontaktirat će koordinator programskih aktivnosti ili voditelj radionice radi dogovora oko detalja upisa djeteta. Zainteresirani će se kontaktirati temeljem redoslijeda pristizanja prijavnica.

Na web stranici Doma mladih dostupno je više informacija o programima iz STEM područja kao i o Kreativnim radionicama.

Za detaljnije informacije vezane uz radionice može se poslati upit na info@dom-mladih.hr.

Jadrolinija

Pošaljite vijest