Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Započinju pripremni radovi na izgradnji vodno-komunalne infrastrukture u Spinčićima

U ponedjeljak, 4. rujna započinju pripremni radovi na izgradnji vodno-komunalne infrastrukture u naselju Spinčići, od kućnog broja 163A do kućnog broja 164D. Radovi se izvode u sklopu EU projekta „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Rijeka“, grupa radova D, Izgradnja sustava odvodnje – Proširenje Kastav, koji se većinski financira bespovratnim sredstvima Europske unije.

Pripremni radovi, koji obuhvaćaju postavljanje privremenog vodoopskrbnog cjevovoda, njegovo ispiranje i dezinfekciju, izvodit će se bez iskopa i izmjena u prometnoj regulaciji, a prvi građevinski radovi očekuju se 15. rujna. Radovi uključuju izgradnju 4.284 m kanalizacijskih gravitacijskih kolektora, 217 m kanalizacijskih tlačnih vodova, 2 kanalizacijske crpne stanice te 1.792 m vodovodnih cjevovoda.

Izgradnjom mreže novih kolektora sanitarne kanalizacije te rekonstrukcijom i izgradnjom opskrbnih vodovodnih cjevovoda na području grada Kastva osigurat će se europski standardi u upravljanju komunalnim otpadnim vodama i doprinijet će se zaštiti bogatih podzemnih izvorišta, očuvanju okoliša te očuvanju vodnih i o vodi ovisnih ekosustava.

Podsjetimo se kako je cjelokupnom grupom radova D predviđena je izgradnja sustava odvodnje na području grada Kastva (stara jezgra grada Kastva, Spinčići, Brnini, Belići, Tometići, Donji Rubeši, Donji Ćikovići, Brestovice, Tuhtani) i grada Rijeke (Srdoči, Martinkovac). Paralelno će se izvršiti rekonstrukcija javnog vodovoda na pojedinim dionicama. Uz Projekt je predviđena i izgradnja vodovoda u dijelu ulica bez javne vodoopskrbe u gradu Rijeci i gradu Kastvu, što će se financirati iz lokalnih sredstava.

Vrijednost ugovorenih radova iznosi 23.242.822,05 EUR, izvođač radova je GP KRK d.o.o., a pružatelj usluge nadzora nad gradnjom je zajednica ponuditelja: INSTITUT IGH d.d., EPTISA ADRIA d.o.o., FLUM-ING d.o.o. i PROJEKT d.d. Nova Gorica.

Jadrolinija

Pošaljite vijest