Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Započeo projekt “Inkluzija Uspjeha”

Udruga Uspjeh u partnerstvu s Gradom Crikvenicom krenula je s provedbom projekta “Inkluzija Uspjeha”, koji je uz pomoć Grada Crikvenice prijavljen na Javni poziv “Širenje mreže socijalnih usluga” Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Projekt obuhvaća trogodišnju provedbu fizioterapije, edukacijsko-rehabilitacijske terapije te sportske radionice za djecu s teškoćama u razvoju i mlade osobe s invaliditetom. U projekt su uključeni i suradnici, odnosno korisnici Centra Izvor iz Selca, koji će također sudjelovati u programu. 

Uključivanje djece i mladih s teškoćama u različite sportske, fizikalne i rehabilitacijske aktivnosti od velikog je značaja za njihov psihomotorni razvoj. Provedbom programa korisnici će se individualno i grupno poticati na izražavanje vlastitih misli, vježbati, učiti, komunicirati, stjecati sigurnost u interakciji s drugima te poboljšati socijalizaciju i integraciju u društvenu zajednicu. 

Jedna od takvih zajedničkih aktivnosti u koju će se moći uključiti i šira javnost održat će se 22. rujna kada je organizirana šetnja Crikvenicom u razdoblju od 17 do 20 sati u sklopu Tjedna mobilnosti, a u suradnji s Centrom Izvor.

Za prvu godinu provedbe, koja traje do 31. svibnja 2024. godine, odobren je iznos bespovratnih sredstava od 25.000,00 eura.

Foto: Udruga Uspjeh

Jadrolinija

Pošaljite vijest