Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Započeo program obilježavanja Dana Općine Podravska Moslavina

Polaganjem vijenaca kod spomen obilježja i odavanjem počasti poginulim, umrlim i nestalim hrvatskim braniteljima te potom održavanjem Svečane sjednice Općinskog vijeća, danas, 7. rujna 2023. godine je započelo obilježavanje Dana Općine Podravska Moslavina. Pod predsjedanjem Slavka Kupanovca, sjednica Općinskog vijeća je održana u Društvenom domu u Podravskoj Moslavini, a uz vijećnike, općinskog načelnika Dominika Cerića, čelnike susjednih općina i gradova te ostale uzvanike sjednici su nazočili saborski zastupnik Goran Ivanović kao izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora te predsjednica Skupštine Osječko-baranjske županije Ivana Bagarić, ujedno izaslanica župana Ivana Anušića.

“Mala smo općina, s malim proračunom, ali ipak uspijemo iskoristiti svaki raspoloživi euro, kao i naći dovoljno vremena, snage i novca za potpore mladim obiteljima, novorođenima, djeci vrtićke dobi i školaraca. Prije dvije godine otvorili smo dječji vrtić, što nam je velika stavka u proračunu, no za mlade i djecu uvijek mora biti mjesta jer inače sav naš rad nema smisla. Ove godine završili smo izgradnju fotonaponske elektrane za vlastite potrebe, projekt kojim smanjujemo vlastite troškove, a sredstva od uštede nastojimo dalje investirati u infrastrukturu i druge kapitalne projekte, za obitelji i druge potrebe. Završili smo i projekt rekonstrukcije javne rasvjete na području cijele općine, kojim ćemo doći do uštede 50 do 60 %, zatim projekt odvojenog prikupljanja otpada u komu smo osigurali 1.000 kanti, a tu su i drugi projekti”, rekao je općinski načelnik Dominik Cerić. Dodao je kako se nastoji naći i rješenja za naknadu šteta poljoprivrednicima zbog elementarnih nepogoda, kojih je ove godine na području Općine bilo čak tri.

Predsjednica Županijske skupštine Ivana Bagarić čestitala je svim žiteljima Dan Općine, a općinskom vodstvu na uspješnom radu i realiziranim projektima u proteklim godinama. Naglasila je važnost projekta izgradnje dječjeg vrtića, koji su jedan od preduvjeta ostanka u ruralnim sredinama, te da je Osječko-baranjska županija bila i bit će partner ove općine u razvojnim projektima.

Saborski zastupnik Goran Ivanović istaknuo je da je Općina Podravska Moslavina mala zajednica sa svega 1.200 stanovnika, međutim uspijeva rješavati mnoge probleme. Osobitim izazovom i potrebom smatra očuvanje stanovništva u ruralnim sredinama, a pri tomu drži da su male zajednice/općine zapravo najvitalnije jedinice lokalne samouprave koje jamče njihov opstanak i razvoj te su i generatori ukupnog razvitka.

Program obilježavanja Dana Općine nastavlja se u naredna tri dana. Sutra u mjesnoj crkvi u Podravskoj Moslavini, služit će se sveta misa povodom crkvenog goda Blažene djevice Marije, a navečer je kirvajska zabava uz glazbeni program. U subotu, 9. rujna održat će se 3. Grahijada, u čijem sklopu je i podjela porcija, graha i kobasica svim posjetiteljima, naravno i glazbeni program. U nedjelju, 10. rujna u organizaciji BK Hajduk u Krčeniku će se održati pojedinačno prvenstvo u boćanju, a mjesni DVD-e će organizirati igre za djecu (gađanje meta vodom iz brentača) u Podravskoj Moslavini. U nedjelju će se održati i 11. Smotra folklora „Kolo na gruntišću“, folklorna manifestacija koja počinje povorkom KUD-ova od zgrade škole do općinske uprave, a nastavlja se nastupom folklornih skupina i tamburaškim koncertom.

Program obilježavanja Dana Općine nastavlja se u naredna tri dana. Sutra (8. rujna) u mjesnoj crkvi u Podravskoj Moslavini služit će se sveta misa povodom crkvenog goda Blažene djevice Marije, a navečer je kirvajska zabava uz glazbeni program. U subotu, 9. rujna održat će se 3. Grahijada, u čijem sklopu je i podjela porcija, graha i kobasica svim posjetiteljima, naravno i glazbeni program. U nedjelju, 10. rujna u organizaciji BK Hajduk u Krčeniku će se održati pojedinačno prvenstvo u boćanju, a mjesni DVD-e će organizirati igre za djecu (gađanje meta vodom iz brentača) u Podravskoj Moslavini. U nedjelju će se održati i 11. Smotra folklora „Kolo na gruntišću“, folklorna manifestacija koja počinje povorkom KUD-ova od zgrade škole do općinske uprave, a nastavlja se nastupom folklornih skupina i tamburaškim koncertom.

Jadrolinija-zapošljavamo

Pošaljite vijest