Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Započeo međunarodni znanstveni skup „Ivana Brlić-Mažuranić u novom mileniju“

Međunarodni znanstveni skup „Ivana Brlić-Mažuranić u novom mileniju“ organiziran je u sklopu 150. godine rođenja Ivane Brlić-Mažuranić. Znanstveni skup traje dva dana, 18. i 20. travnja, a na njemu će se predstaviti 108 izlagača s više od 80 znanstvenih radova.

Osim iz Hrvatske, predstavit će se gosti iz Bosne i Hercegovine, Mađarske, Crne Gore, Austrije, Italije, Slovenije i Poljske. Organizator je ovoga simpozija Sveučilište u Slavonskom Brodu, a suorganizatori su Grad Slavonski Brod, Brodsko-posavska županija, Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, Fakultet hrvatskih studija, Hrvatska udruga istraživača dječje književnosti, Hrvatski institut za povijest – Podružnica Slavonija, Baranja i Srijem, Matica hrvatska, Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Filozofski fakultet u Zagrebu, Društvo hrvatskih književnika te Nacionalna i sveučilišna knjižnica.


Otvorenje skupa sadržavao je bogat glazbeni i dramski program. Teodoro Darko Mažuranić, pranećak Ivane Brlić-Mažuranić s ponosom se obratio publici, a profesorima je, uz ostale uvažene govornike, uspjeh poželio i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Slavonskog Broda Ivan Holik.

Jadrolinija-zapošljavamo

Pošaljite vijest