Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Započeo 29. Međunarodni festival malih scena Rijeka

29. Međunarodni festival malih scena Rijeka otvoren je predstavom „Ožalošćena porodica“ zagrebačkog Kazališta Kerempuh, u režiji Ivana Plazibata. Selektor Jasen Boko odabrao je osam predstava iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Austrije.

U sklopu pratećeg programa u atriju HKD-a na Sušaku, od 6. do 11. svibnja postavljena je izložba Goran Merkaš – Kazališni plakat, izložba u suradnji s HNK u Varaždinu na kojoj je predstavljeno 29 kazališnih plakata. Festivalski žiri ove godine čine: Helena Buljan, dramska glumica iz Zagreba; Bojan Munjin, kazališni kritičar iz Zagreba; Katerina Kocevska, dramska glumica iz Skoplja, dok je voditelj okruglih stolova i ove godine kazališni kritičar Igor Ružić.
Članovi žirija medijskog pokrovitelja za nagradu „Mediteran„ Novog lista su Kim Cuculić, Ivana Kocijan i Ervin Pavleković.

U ime organizatora, uzvanike i gledatelje, vjerne pratitelje Festivala pozdravila je Umjetnička direktorica Festivala je Edita Karađole Šegvić, a u ime Grada Rijeke zamjenica gradonačelnika Sandra Krpan naglasivši kako su na festivalu tijekom svih proteklih godina nastupali mnogi veliki, iznimni dramski ansambli te igrale predstave nekih od najcjenjenijih kazališnih redatelja u Europi.

Festival svojom kvalitetom smješta naš grad na kazališnu kartu Europe i čini Rijeku centrom dramske umjetnosti i kvalitete, baš kao što je zamislio i ostvario osnivač i utemeljitelj ovog Festivala, Nenad Šegvić, rekla je Krpan.

U ime Ministarstva kulture i medija otvorenju Festivala nazočila je Načelnica Sektora za razvoj kulture i umjetnosti Irena Kregar Šegota.

Festival se nastavlja dramom L. Kirkwooda “Djeca”, Slovenskog narodnog gledališča iz Ljubljane, Slovenija. Na na programu su još predstave Ionesco: “Ćelava pjevačica”, u režiji Jagoša Markovića, Centar za kulturu Tivat, Crna Gora, A.P. Čehov: “Višnjik”, Režija: Danielle Fend Strahm, Café Fuerte, Hittisau, Austrija, Šoban: “Zbilja”, Režija: Tomislav Šoban, Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu, Đ. Čilić: “Fafarikul”, Režija: Ivan Planinić, Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu, Adams: “Gidionov čvor”, Režija: Selma Alispahić, MESS – Intermezzo – Pozorište mladih Sarajevo, Bosna i Hercegovina, Sofoklo: “Edip”, Režija: Vito Taufer, Jugoslovensko dramsko pozorište Beograd, Srbija.

Jadrolinija-zapošljavamo

Pošaljite vijest