Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Započela provedba projekta Klub samozastupnika

Inkluzivna kuća Zvono započela je s provedbom novog projekta solidarnosti pod nazivom „Klub samozastupnika Valpovštine”. Cilj projekta je osnažiti osobe s invaliditetom i pružiti im podršku pri razvoju samoodređenja i samozastupanja.

Klub samozastupnika udruge Zvono djeluje od 2011. godine. 15 članova kluba (korisnika udruge Zvono) aktivno radi na razvoju samoodređenja i samozastupanja tj. govorenja i djelovanja u vlastito ime.

Provedbom ovog projekta se klub samozastupnika želi proširiti na područje Valpovštine (Grada Belišće, Valpova i njihovih prigradskih naselja). Projekt provodi 5 mladih volontera IK Zvono, od čega su 4 osobe s invaliditetom.

Projekt je izvrsna prilika za skupinu mladih volontera da razviju kompetencije i steknu vrijedno iskustvo u provedbi projekta, a također je i veliki benefit za korisnike IK Zvono i OSI s područja Valpovštine, kojima će se pružiti prilika i podrška da se aktivno bore za svoja prava.

Kroz godine svog djelovanja, Klub je pružio osobama s invaliditetom priliku da podijele svoja iskustva s drugima, rasprave o problemima s kojima se suočavaju, pruže si međusobnu podršku i zalažu se za dobrobit svih osoba s invaliditetom u lokalnoj zajednici i šire.

Za više informacija o projektu posjetite web stranicu www.udrugazvono.hr ili www.facebook.com/IKZvono .

Projekt financira Europska unija, a provodi se uz pomoć Agencije za mobilnost i programe EU.

Trajanje projekta je od 1. srpnja 2023. do 30. lipnja 2024.

Jadrolinija

Pošaljite vijest