Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ZAPADNA ŽABICA: Kako napreduju radovi na izgradnji Autobusnog kolodvora? Evo kako…

Početkom veljače započeli su radovi na izgradnji Autobusnog kolodvora – velike investicije koja će promijeniti vizuru Žabice i dati novi značaj ovom dijelu grada.

Zapravo, se radilo o rušenju skladišnih prostora; cijela Žabica je bila u prašini i čini se da je sada to gotovo. Kompletan nekadašnji skladišni prostor je zapravo srušen (možda toga ima još ali gradilište je ograđeno i zbog toga teško je za utvrditi što se još od grubih radova treba napraviti). Ali uglavnom teren je praktički pripremljen za daljnje građevinske aktivnosti, te je cijela lokacija u vrijeme posjeta novinarske ekipe bila u u mirovanju. Gradsku vijećnicu Ivanu Pricu interesiralo je u kojoj je fazi ovaj projekt.

Priprema sporazuma

U Gradu Rijeci su naveli da se sve odvija u zadanim rokovima. Navode, nadalje, da je investitor Best in Parking ispunio sve obveze prema Gradu Rijeci, sukladno potpisanom ugovoru, a u tijeku je priprema sporazuma o zajedničkoj javnoj nabavi Grada Rijeke i Hrvatskih cesta za izradu prometne studije koja će dati cjelovito prometno rješenje u centru grada, nakon puštanja u promet kompleksa Zapadna Žabica.

Rok izvedbe kolodvora je dvije godine. Drugim riječima sve bi trebalo biti gotovo do 2026. godine.

-Budući da je riječ o jednom od najvažnijih infrastrukturnih projekata u našem gradu, Povjerenstvo za praćenje projekta kontinuirano slijedi tijek aktivnosti na realizaciji ovoga projekta, sukladno obvezama utvrđenim kupoprodajnim ugovorom. Redovito se održavaju i sastanci, a na posljednjem održanom koncem ožujka predstavnik investitora, Trgovačkog društva Best in Parking – Žabica Riva Rijeka city terminal d.o.o. Zagreb istaknuo je da se trenutačno izvode radovi na rušenju objekata na lokaciji Zapadna Žabica, što se također realizira planiranom dinamikom. Očekuje ih izbor glavnog izvođača radova te dogovori s državnim tvrtkama oko izmještanja različitih instalacija te izrada privremenog prometnog rješenja, vezano za ulaz i izlaz teretnih vozila gradilišta. U narednih pet mjeseci planiraju se izvesti zahtjevni radovi temeljenja izvedbom pilota, otkrivaju u Gradu Rijeci.

Projekt Zapadna Žabica, kao što je poznato, uključuje izgradnju garaže s oko 800 mjesta, Autobusnog kolodvora s 14 perona i 8.000 kvadrata komercijalnog prostora. Cijeli projekt je vrijedan čak 70 milijuna eura, a Riječani ga očekuju zasigurno dva desetljeća.

Jadrolinija

Pošaljite vijest