Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Vrsni pisac i dizajner igara Monte Cook stiže na Liburnicon

Pred nama je punoljetno izdanje Liburnicona, jednog od najvećeg i najdugovječnijeg Fantasy & SF Festivala u Hrvatskoj, koji će i ove godine ‘pod Učku’ privući veliki broj ljubitelja mitologije i folklora, SF i fantasy književnosti, filma te naprednih znanosti i tehnologija.

Organizatori su, kao i svake godine do sada, pripremili izrazito bogat program u kojem je poseban naglasak stavljen na ravnotežu između ozbiljnih i zabavnih sadržaja koja je, uz jedinstvenu atmosferu, jedna od glavnih karakteristika Liburnicona.

“I ove godine potrudili smo posložiti atraktivan program koji će obuhvatiti brojne interese i afinitete. Listu gostiju ove godine nam predvodi Monte Cook, pisac i dizajner igara, najpoznatiji po svom doprinosu igri Dungeons & Dragons. Na što smo posebno ponosni”, poručili su organizatori.

Baveći se profesionalno spisateljstvom više od 30 godina, Monte Cook priznaje kako nikada nije imao „pravi posao“. Kao dizajner igara radio je na stotinama projekata, uključujući kodizajniranje treće edicije D&D-a, a dizajnirao je HeroClix, Return to the Temple of Elemental Evil, Ptolus, Arcana Evolved i Numenera. Također potpisuje mnoštvo proizvoda za Planescape, Call of Cthulhu d20, Monte Cook’s World of Darknesste još davno proizvode za Rolemaster i Champions. Kao pisac fikcije, objavio je brojne kratke priče i dva romana: The Glass Prison, epski fantasy smješten u Zaboravljena Carstva, te Of Aged Angels, suvremenu priču o konspiraciji i paranormalnom. Za Marvel Comics napisao je serijal Ptolus: Monte Cook’s City by the Spire, i još nekoliko kratkih djela. Kao pisac publicistike, objavio je uvrnut, ali informativan Skeptic’s Guide to Conspiracies.

U svijet Tolkienovih djela publiku će uvesti Marko Vasić, skriveno znanje kroz povijest otkrit će Davor Horvatić, dok će Velimir Vrzić poznati riječki podvodni istraživač održati predavanje o podvodnim istraživanjima Jadranskog mora, ali i upoznati publiku s iskustvom ronjenja podmornicom model Triton. U podzemlje će publiku povesti Mladen Garašić, kao i članovi Speleološke udruge ‘Estavela’ te Vanesa Ujčić, dok će listu zaokružiti Kristijan Pet ović aka The Dark Storyteller, Daniel Antunović i Davor Šišović.

U zabavnom dijelu programa uz kultne ‘liburnikonovske’ igre kao što su Star trek boćanje i Barbarian contest, ove godine publiku očekuje i Water wars, Monty Python silly walks competition, Beer pong te neizostavno Cosplay natjecanje. U glazbenom djelu nastupit će gitarist i pjevač Ortegas koji nastupa uz pratnju gitariste i pjevača Ivana Korlevića te riječki The River Sharks koji će posjetitelje rasplesati uz Elvisa, Casha, Roy Orbisona, Stray Catse, Carl Perkinsa i brojih drugih legendi Rock’n’Rolla.

Organizatori su i ove godine pripremili program za najmlađe sudionike koji će imati prilike naučiti brojne zanimljivosti, sudjelovati u zanimljivim radionicama, ali se i poigrati uz društvene igre.

“Osim navedenog publiku očekuju brojne igre, turniri, kvizovi radionice, paneli. Vanjski zabavni program ima puno točaka, a jedna „velika“ od njih je i Plažakon, stoga ne propustite ovogodišnje izdanje Liburnicona koje će se održati u svom starom terminu, od 1. do 20. kolovoza, u prostoru Fakulteta za turizam i menadžment u Iki”, poručili suorganizatori uz napomenu da su program i satnica dostupni na službenim stranicama festivala.

Jadrolinija

Pošaljite vijest