Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Vođena Šetnja Rijekom by Velid Đekić – Koliko zapravo znamo o gradu koji teče?

grad rijeka

Vođena Šetnja Rijekom by Velid Đekić – Koliko zapravo znamo o gradu koji teče?

Živimo u gradu koji teče, ali koliko zapravo znamo o njemu? Jeste li znali da je Mrtvi kanal nekad bio ploveća tržnica, a da je Žabica ime dobila po fontani?

U sklopu bogatog programa KD ViK-a i obilježavanja Svjetskog dana voda, u subotu 25.03.2023. poznati riječki publicist Velid Đekić ponovo će vas provesti nekim od najbitnijih lokacija u gradu vezanih uz riječku vodu i ulogu riječke vode u razvoju Rijeke.

Voda je definitivno jedan od ključnih elemenata identiteta grada Rijeke, a ova vođena šetnja gradom nudi jedinstvenu priliku za upoznavanje riječke bogate vodne baštine i s njom povezanih lokacija.

Šetnja započinje u 10:00 sati kod Riječke špine na Korzu u blizini Hotela Bonavia, a završava na izvorištu i crpnoj stanici Zvir, na kojem će građani moći posjetiti njegovu veličanstvenu kupolu te otkriti tajne ovog jedinstvenog arhitektonskog, ali i prirodnog dragulja u samom centru grada.

Na putu od Riječke špine do Zvira, zaustavit ćemo se kod fontane s propelerom pokraj Robne kuće Ri, kod gradskog tornja i fontane na Koblerovom trgu, kod rimskih terma u blizini Kosog tornja te na Klobučarićevom trgu, Mrtvom kanalu, Delti, Trgu Školjić, a do finalnog odredišta Zvir prošetat ćemo Vodvodnom ulicom.

Jadrolinija

Pošaljite vijest