Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Vinkovačke lađarice upisale prvi nastup na Maratonu lađa u Metkoviću

Vinkovačke lađarice ove su godine po prvi puta nastupile na Maratonu lađa od Metkovića do Opuzena, kojeg tradicionalno organizira Udruga lađara Neretve, a povodom debitantskog nastupa u Metkoviću danas je u svom uredu predstavnike Udruge ugostio vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić.

Lađarice grada na Bosutu upisale su već nekoliko nastupa na raznim utrkama, najviše u svome gradu, a složile su se kako je ona u Metkoviću bila daleko najzahtjevnija. Dva puta tjedno veslale su od pet do devet kilometara i na taj se način najbolje pripremile za izazov koji je bio pred njima. Vukovarsko-srijemsku županiju i Vinkovce predstavljalo je 11 lađarica: Ana KlarićAndrea ĆorićBožana HobBrankica ĐordićIvana ŠtimacKristina MeštrovićMima Mrša BanovacNikolina DumančićSara Romano KonečniVedrana Sertić i Veronika Malović, a ponosno su istaknule činjenicu zašto su bili jedinstveni na ovogodišnjem maratonu – u svojoj ekipi imali su trudnicu u zadnjem tromjesečju trudnoće.

„Čestitam vam na hrabrosti i učinjenom velikom koraku. Bio sam na Maratonu lađa i uvjerio se koliko je zahtjevna zadana ruta i svaka vam čast što ste se odvažile otići i pokazati da možete. Nadam se da ćete sljedeće godine biti još upornije, da će pripreme biti duže i intenzivnije te da ćete se kući vratiti s još boljim rezultatom“, čestitao im je na uspjehu župan Dekanić dodavši kako mu se za pomoć, kao i do sada, uvijek mogu obratiti.

Utrku su završile na 12. mjestu iako su u cilj ušle samo 11 minuta nakon prvoplasiranih lađarica iz Siska. Nastavljaju trenirati i družiti se, a za manje od mjesec dana očekuje ih nova utrka na domaćem terenu. Predsjednik Udruge Vinkovački lađari Stjepan Sertić najavio je dolazak mnogobrojnih lađara i lađarica u Vinkovce gdje će snage odmjeriti na već tradicionalnom maratonu lađa na Bosutu u sklopu 58. Vinkovačkih jeseni.

Jadrolinija-zapošljavamo

Pošaljite vijest