Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Varaždinska županija prvi put u povijesti može doseći četvrt milijuna noćenja

Varaždinska županija ostvarila je nove rekorde u turizmu: u prvih šest mjeseci ove godine ostvareno je čak 25 posto više noćenja u odnosu na isto razdoblje lani, a nastavi li se takav trend, do kraja godine će prvi put u povijesti biti premašena brojka od 250.000 noćenja. Tome će zasigurno pomoći i rekordne potpore od ukupno 520.000 eura za 29 projekata turističkih zajednica s područja županije, a koje je putem natječaja odobrila Hrvatska turistička zajednica.

Na odličnim rezultatima je županu Anđelku Stričaku, direktoru TZ-a Varaždinske županije Goranu Mališu te direktoricama TZ-ova s područja županije čestitala ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac tijekom posjeta županiji.

U Županijskoj palači održala je radni sastanak sa županom i njegovim suradnicima te predstavnicima turističkih zajednica s područja županije, a potom prisustvovala potpisivanju ugovora između TZ-a Varaždinske županije i TZ-ova Varaždina, Ivanca, Varaždinskih Toplica i Ludbrega te TZP-a Sjever Zagorja o sufinanciranju projekata sukladno provedenim javnim natječajima za dodjelu sredstava iz Fonda za udružene turističke zajednice te Fonda za turistički nedovoljno razvijena područja i kontinent.

“Varaždinska županija je ove godine putem javnog poziva dodijelila rekordnih 540.000 eura potpora za ulaganja u turizmu, za 83 projekta, a sada je na natječajima HTZ-a za ukupno 29 projekata naših lokalnih TZ-ova također odobren rekordan iznos, 100 posto viši nego lani. Među 50 važnih investicija u Planu razvoja Varaždinske županije je i sedam prezentacijskih centara kojima ćemo očuvati našu kulturnu baštinu, prezentirati turistima i napraviti dodatni iskorak u razvoju našeg turizma. Projektiramo Prezentacijski centar Gaveznica u suradnji s Gradom Lepoglavom, u suradnji s Gradom Ludbregom Paleontološki centar, a nedavno smo održali sastanak u Općini Donja Voća vezan uz jedan takav centar uz špilju Vindija. Nedavno smo otvorili ponude za projektiranje idejnog rješenja lokaliteta GomilaGrad Varaždinske Toplice već je prijavio svoj projekt Aqua Iasae – grad na vodi, a paralelno s tim Grad Lepoglava Centar pavlina. Sedmi centar bi se odnosio na srednjovjekovnu povijest, na sve naše utvrde koje su danas u većem dijelu u arheološkom sloju, upravo je tu kod nas najviše dvoraca i kurija u Hrvatskoj”, kaže župan Anđelko Stričak.

Prema podacima sustava eVisitor, u prvih šest mjeseci ove godine na području Varaždinske županije ostvareno je 97.893 noćenja, dok je u istom razdoblju lani ostvareno 78.180 noćenja.

Varaždinska županija se pozicionirala kao destinacija s pričom, a u tom smjeru će se i dalje razvijati, napomenuo je direktor TZ-a Varaždinske županije Goran Mališ.

“Hvala direktoricama turističkih zajednicama u Varaždinskoj županiji, ali i svim marljivim ljudima koji rade u turizmu, a koji su također zaslužni za rekordne brojke. Varaždinska županija kao kontinentalna županija mora uložiti daleko više truda, a naša sezona traje svih 365 dana u godini. Sa svim manifestacijama i dosadašnjim aktivnostima ćemo nastaviti”, rekao je Goran Mališ.

Jadrolinija-zapošljavamo

Pošaljite vijest