Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Utakmica između GNK Dinamo i FC AEK odigrana bez sigurnosnih izgreda

Zahvaljuju svima koji su svojim odgovornim ponašanjem doprinijeli da ovaj sportski događaj protekne sigurno.Sinoć, 15. kolovoza s početkom u 20 sati na gradskom stadionu Maksimir, odigrana je međunarodna nogometna utakmica kvalifikacija UEFA-e Lige prvaka između GNK Dinamo i AEK FC. Na stadionu je bilo 12 856 posjetitelja, bez gostujućih navijača.

Osiguranje utakmice je vodila Policijska uprava zagrebačka u koordinaciji s Ravnateljstvom policije s ciljem poduzimanja svih mjera i radnji kako bi utakmica s aspekta sigurnosti prošla u najboljem redu.

Policijski službenici su prije, za vrijeme i nakon osiguranja javnog okupljanja poduzimali niz operativnih mjera i radnji u njihovoj nadležnosti kako bi ostvarili sigurnosne uvjete za neometano održavanje javnog okupljanja.

U službene prostorije policije privedeno je ukupno 12 osoba (sedam zbog alkoholiziranosti, dvije zbog droge, dvije zbog posjedovanja pirotehnike te jedna zbog pokušaja ulaska na stadion bez ulaznice) zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Tijekom odigravanja nogometne utakmice na stadionu evidentirano je korištenje pirotehnike što će biti predmet istraživanja.

Osiguranje utakmice proteklo je bez sigurnosnih izgreda, nakon čega je uslijedio razilazak posjetitelja. Također, tijekom osiguravanja uže i šire zone mjesta održavanja javnog okupljanja i centra grada Zagreba nisu zabilježeni negativni sigurnosni događaji, oštećenja imovine ni ozljeđivanja osoba, odnosno tijekom čitavog dana na području Zagreba nismo zabilježili niti jedan incident povezan s nogometnom utakmicom koji bi utjecao na stanje sigurnosti.

PU zagrebačka zahvaljuje svima koji su odgovornim ponašanjem pridonijeli da ovaj sportski događaj protekne sigurno za posjetitelje i ostale građane, uz što manje ometanja svakodnevnih aktivnosti.

Jadrolinija

Pošaljite vijest