Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Uskoro novi BMX park u središtu Vukovara

Nakon što je šetnica uz Vuku koja obiluje sadržajima za sve uzraste 2021. godine postala bogatija za profesionalni skate park, na njoj će se na inicijativu mladih Vukovaraca uskoro izgraditi i BMX park.

Ugovor o izvođenju radova je u Gradskoj vijećnici Grada Vukovara potpisao gradonačelnik Ivan Penava s direktoricom tvrtke KOM-ILOK d.o.o. Ljiljanom Nenadović.

“Istim putem kojim smo se vodili kada smo gradili skate park, a to je volja i želja naših mladih sugrađana, nastavljamo i danas potpisivanjem ovog ugovora o izgradnji BMX parka. U gradskoj četvrti Olajnica će se izgraditi BMX park površine 420m2 i duljine staze 251 metar, a u sklopu projekta urediti će se i zelena površina te hortikultura u njegovom okruženju. Veseli me i raduje početak ovog projekta jer će mali Vukovarci, ali i mi s njima, dobiti novi sadržaj u našem gradu. Siguran sam kako će on doprinijeti razvoju novih vještina i znanja, ali i stvaranju puno novih prijateljstava. Projekt će dodatno unaprijediti naš grad koji postaje sve moderniji i s obzirom na svoju veličinu, zaista bogat raznim sadržajima”, istaknuo je gradonačelnik Penava.

Direktorica tvrtke KOM-ILOK d.o.o. Ljiljana Nenadović istaknula je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom s Gradom Vukovarom, dok je Branko Knežević, viši savjetnik za energetsku učinkovitost Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i graditeljstvo Grada Vukovara dodao kako je rok za izvođenje radova 2 mjeseca od uvođenja izvođača u posao.

Ukupna vrijednost projekta je 88.914,19 EUR s PDV-om, a za njegovo provođenje Grad Vukovar osigurao je 28.000 EUR bespovratnih sredstava putem Programa održivog razvoja lokalne zajednice MRRFEU-a.

Jadrolinija

Pošaljite vijest