Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Uskoro kreću radovi na uređenju parka Obala u Selcu

U srijedu je u Gradskoj upravi Grada Crikvenice između predstavnika Grada i predstavnika izvođača, Obrta za uslužne djelatnosti „Miletić“ potpisan ugovor za radove na rekonstrukciji i opremanju parka Obala u Selcu.

Uspješnom prijavom projekta „Rekonstrukcija i opremanje parka Obala u Selcu“ na natječaj Lokalne akcijske grupe (LAG-a) „Vinodol“, Gradu Crikvenici odobrena su bespovratna financijska sredstva za projekt. Ova sredstva su dodijeljena u sklopu potpore za provedbu tipa operacije 7.4.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“, koji se provodi putem lokalnih razvojnih strategija (LRS) odabranih LAG-ova unutar podmjere 19.2. „Provedba operacija unutar CLLD strategije“.

Nakon provedenog postupka javne nabave, ukupna vrijednost ugovorenih radova, uključujući PDV, iznosi 69.062,90 eura, od čega je 61.500,00 eura sufinancirano od strane Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (EPFRR, engl. EAFRD), dok preostali dio Grad Crikvenica financira vlastitim sredstvima.

Među lokalnim stanovništvom, park Obala poznat je kao Podolčić i predstavlja jedno od omiljenih mjesta nadomak mora koje pruža zaklon od sunca i uživanje u primorskom krajoliku. Formiran je dvadesetih i tridesetih godina prošloga stoljeća, ali je tijekom godina izgubio svoju prepoznatljivost i urbanost te postao ambijentalno neskladan. Rekonstrukcijom i opsežnim hortikulturnim uređenjem vratit će mu se stari sjaj. Posebnost ovog projekta je ugradnja parkovne klupe dizajnirane za dojilje i roditelje s malom djecom, što je inovacija na crikveničkom području.

Površina zahvata iznosi cca 1250 m². Novi izgled popularnog Podolčića oplemenit će cijelu vizuru selačke šetnice uz more i povećati atraktivnost destinacije.

Planirani početak radova je u rujnu, po završetku turističke sezone i zabrane izvođenja radova.

„Odobrenje bespovratnih sredstava za rekonstrukciju i opremanje parka Obala u Selcu predstavlja veliki korak naprijed za naš grad. Ovaj projekt ne samo da će vratiti stari sjaj jednom od omiljenih mjesta naših sugrađana, već će i donijeti inovacije koje će dodatno obogatiti našu zajednicu. Zahvaljujem svima koji su sudjelovali u pripremi i prijavi projekta te se radujem početku radova i skorašnjem novom i reprezentativnom izgledu parka Podolčić.“ – kazala je obnašateljica dužnosti gradonačelnika, Ivona Matošić Gašparović.

Foto: Grad Crikvenica

Jadrolinija

Pošaljite vijest