Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Unija Kvarnera traži ukidanje naplate cestarine na Rupi

Nastavno na inicijativu Unije Kvarnera vezano za ukidanje naplate mostarine Krčkog mosta, Unija Kvarnera predlaže da se uklone naplatne kućice na Rupi kao i naplatne kućice na Krčkom mostu.

“Predlažemo da se naplata autoceste na dionici Rupa – Jurdani ukine ili drugačije regulira. Isto tako tražimo da se nefunkcionalne i van upotrebe naplatne kućice na Krčkom mostu demontiraju i uklone. U svijetlu odličnih vijesti vezano za ulazak Hrvatske u Šengen zonu i ukidanja graničnih prijelaza držimo da gore navedene naplatne kućice treba što prije ukloniti kako ne bi stvarale nepotrebne prometne gužve tijekom turističke sezone.

Obzirom da su naše ranije inicijative prihvaćene i realizirane od strane nadležnog ministarstva vjerujemo da će tako biti i s ovom. Podsjećamo da postoji i zaključak Županijske skupštine Primorsko-goranske županije gdje su sve političke opcije donijele zaključak da se promet na Krčkom mostu i dionici autoceste Primorke od Rupe do Matulja oslobodi naplate i rampi”, poručio je Marko Boras Mandić.

Jadrolinija-zapošljavamo

Pošaljite vijest