Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

U Zagrebu pronađeno preko sedam tona duhana

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u suradnji s ovlaštenim carinskim službenicima Carinskom upravom, Područnom jedinicom- Službom za mobilne jedinice Zagreb dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca (49 i 24) zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Nedozvoljena proizvodnja“ i „Nedozvoljena trgovina“.
 
Sumnja se da je neutvrđenog dana s ciljem da neovlašteno kupi, preradi, prenese, proda ili razmjenjuje robu ili predmete čiji je promet zabranjen ili ograničen i na taj način za sebe i drugoga pribavi protupravnu imovinsku ili drugu korist, osumnjičeni 49-godišnjak u svrhu skladištenja, rezanja, prepakiranja, i prodaje duhana u listu u mjestu Prepuštovec unajmio skladišni prostor za što je vlasniku dao podatke od osumnjičenog 24-godišnjaka na čije ime je potom zaključen ugovor o najmu skladišnog prostora. Početkom ožujka 2024. godine u skladište je dovezao stroj za rezanje duhana te drugu opremu potrebnu za rezanje i prepakiranje sitno rezanog duhana, kao i veću količinu duhana u listu bez duhanskih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske, čija prodaja i promet su na teritoriju Republike Hrvatske zabranjeni i regulirani posebnim Zakonom o trošarinama.

U tom prostoru su ovlašteni carinski službenici pronašli ukupno 7.806 kg duhana u listu pakiranog u 64 kartonske kutije i 10 kg duhana zatečenog u sušilici zajedno sa opremom za preradu i vaganje duhana te ručno izrađenom rezalicom domaće proizvodnje s elektromotorom, tri rezervna noža za rezalicu, plinsku sušilicu s pripadajućom opremom, tri  boce od 10 kg s ukapljenim naftnim plinom, električnu vagu i ručni viličar, a sve s namjerom daljnje prerade (rezanja) i pakiranja duhana radi daljnje preprodaje drugim osobama na području grada Zagreba i šireg područja teritorija Republike Hrvatske.

Dvojica muškaraca su uhićena te je nad njima provedeno kriminalističko istraživanje.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.

Jadrolinija

Pošaljite vijest