Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

U tri slučaja policija spriječila krijumčarenje osoba, uhvaćeni na području Kikovice i Gorskog kotara

Policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalistička istraživanja nad državljanima Bosne i Hercegovine (29), Rumunjske (27) i Ukrajine (24) zbog sumnje u  počinjenje kaznenih djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u  Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske Unije  ili potpisnici Šengenskog sporazuma.
 
U prvom slučaju policija je 3. svibnja na području Kikovice zaustavila osobno vozilo u kojem je osumnjičeni državljanin Bosne i Hercegovine prevozio strane državljane.
 
U druga dva slučaja, počinitelji su tijekom 4. svibnja zatečeni na području Gorskog kotara, a u vozilima kojima su prevozili strane državljane.  Jedan od počinitelja je nakon zaustavljanja pokušao pobjeći, ali ga je policija u tome spriječila.
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjima je utvrđeno da su osumnjičenici iz koristoljublja, za unaprijed dogovorene novčane iznose prevozili strane državljane do krajnjeg  odredišta.
 
Prema strancima su provedeni postupci sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima.
 
Po  završetku kriminalističkih istraživanja, a zbog osnovane sumnje u  počinjenje navedenih kaznenih djela, osumnjičenici su uz kaznene prijave  mjerodavnom državnom odvjetništvu predani pritvorskom nadzorniku.

Jadrolinija-zapošljavamo

Pošaljite vijest