Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

U tijeku je tegljenje mine do mjesta neutralizacije

U tijeku je postupak izmještanja mine, točnije tegljenje prema lokaciji neutralizacije.

Jutros u 6.15 sati sirenama policije i vatrogasaca označen je početak akcije izmještanja mine zaostale iz 2. svjetskog rata koja se nalazi u lošinjskom akvatoriju, a potom i njezine neutralizacije.

Uoči početka akcije zbog mjera sigurnosti u potpunosti je evakuirana tzv. crvena zona odnosno područje uvale Čikat. K tome je na snazi privremena zabrana cestovnog, pomorskog i zračnog prometa.

Što se tiče pomorskog prometa, Lučka kapetanija ispostava Mali Lošinj objavila je Oglas o zabrani plovidbe u lošinjskom akvatoriju od 13. ožujka u 22 sata pa do završetka akcije.Inače, cijelu akciju izvlačenja i neutralizacije mine koordinira Stožer civilne zaštite Grada Malog Lošinja u partnerstvu s Policijskom upravom primorsko – goranskom i drugim žurnim službama.

Podsjećamo kako sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima, a temeljem članka 79. navedenog Zakona, policija u sklopu osiguranja audio-vizualno snima spomenutu aktivnost.

Građani se pridržavaju danih uputa na čemu im zahvaljujemo te ih pozivamo da se zbog vlastite sigurnosti i provedbe ove zahtjevne aktivnosti u optimalnom vremenu i dalje pridržavaju navedenih odluka, uputa i preporuka.

Za sve građane koji imaju upite vezane uz ponašanje i djelovanje u “crvenoj” odnosno “žutoj” zoni, do kraja akcije 14. ožujka mogu se javiti u Stožer civilne zaštite Grada Malog Lošinja na e-mail: ana.tomino@mali-losinj.hr.

Jadrolinija-zapošljavamo

Pošaljite vijest