Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

U teškoj prometnoj nesreći na autocesti prema Rijeci poginula dva radnika HAC-a

hitna

Jutros je došlo do teške prometne nesreće na autocesti Rijeka – Zagreb. Poginula su dva radnika Hrvatskih autocesta (HAC), na koje je naletio kamion.

Prema prvim podacima iz primorsko-goranske policije, nesreća se dogodila jutros iza 9 sati na dijelu autoceste u smjeru Zagreba kod čvora Stara Sušica između tunela Podvugleš i Čardak. Dva radnika Hrvatskih autocesta stradala su obavljajući svoj posao, stoji u priopćenju.

Kako Index neslužbeno doznaje, na licu mjesta nalazila su se tri radnika HAC-a. Kamion je udario dvojicu, a jedan je srećom izbjegao nalet te je neozlijeđen.

Pripremali su ophodarsko vozilo za odlazak, a tad je naletio kamion

Prometna nesreća dogodila se po završetku radnog zadatka i pripreme ophodarskog vozila za odlazak s lokacije. Nažalost, tada je na radnike i ophodarsko vozilo naletjelo teretno vozilo. Ophodarsko vozilo bilo na zaustavnoj traci i propisno obilježeno, objavio je HAC.

Točan uzrok nesreće znat će se po okončanju izvidnih radnji nadležne policijske uprave, stoji u priopćenju.

HAC u priopćenju apelira na sve korisnike da se pridržavaju postavljenih ograničenja te da svoju vožnju prilagode uvjetima na cesti. Ponavljaju da su brzina, umor i nepažnja najčešći uzroci prometnih nesreća.

“Mislite na svoje bližnje, ali i na bližnje drugih vozača kao i radnika”

“Mislite na svoje bližnje, ali i bližnje drugih vozača kao i radnika koji rade na održavanju autocesta”, stoji u priopćenju HAC-a, koji moli za razumijevanje u ovom teškom trenutku za obitelji djelatnika kao i za tvrtku.

HAC je u priopćenju izrazio duboko žaljenje zbog ovog tragičnog događaja, a obiteljima djelatnika izražavaju sućut. Na mjestu nesreće u tijeku je policijski očevid, nakon kojeg će biti poznato više detalja ove teške prometne nesreće.

Jadrolinija-zapošljavamo

Pošaljite vijest