Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

U subotu se održava posebno izdanje poznatog nordijskog hodanja “Opatija Nordic Walk Challenge”

U subotu, 11. svibnja, održat će se posebno izdanje već dobro poznatog nordijskog hodanja u Opatiji i povezati zeleno-plave dijelove Opatije i njenog zaleđa

Jedinstven događaj čeka sve obožavatelje nordijskog hodanja i pješačenja, jer Turistička zajednica grada Opatije u suradnji s Nordic Walking Team Opatija i KŠR Gorovo priprema pravi izazov.

Povodom obljetnice 180 godina organiziranog turizma i nastavka tradicije nordijskog hodanja u Opatiji koje traje već 10 godina, organizatori su povezali nekoliko tradicionalnih ruta u jednu veliku kružnu stazu koja obuhvaća gotovo cijelo područje grada Opatije i biti to će doista jedinstven događaj.

U subotu 11. svibnja, s polaskom u 9:00 sati ispred Ville Angioline započet će Opatija Nordic Walk Challenge koji će spojiti zeleno-plave dijelove Opatije i njenog zaleđa.  Kružna staza,  dužine 23,6 kilometara, obuhvatit će naselja Opatiju, Volosko, Pobre, Poljane, Dobreć, Oprič, Iku i Ičiće i pravi je kondicijski izazov za hodače.

Sudionici će moći odabrati hodanje i po pojedinim etapama tj. kraće dionice kroz dvije kontrolne točke na kojima će moći završiti ili započeti pohod. Prva kontrolna točka je Put za Plahuti (kod stepenica Veprinački put), 9 km od starta, sa predviđenim vremenom dolaskom oko 11:30 sati, a druga kontrolna točka je trg Ika, 18 km od starta, sa predviđenim dolaskom oko 14:00 sati. Cijela staza ima tri etape:

  1. etapa 9 km (Villa Angiolina-Preluk-Pobri-Carmen Sylva-Put za Plahuti): srednje teška (ravno kretanje i uspon)
  2. etapa 9 km  (Put za Plahuti-Poljane-sv. Petar-Dobreć-trg Ika): srednje teška (uspon i spuštanje)
  3. etapa 5,6 km ( trg Ika-Lungomare-Villa Angiolina):  lagana (ravno kretanje).

Na kontrolnim će točkama sudionike čekati okrjepa.

Nordijska hodanja predvodit će licencirani vodiči, a organizatori osiguravaju 70 pari štapova za hodanje. Sudionici sudjeluju na vlastitu odgovornost. Obavezna prikladna odjeća i obuća. Prijave su moguće ispred Ville Angioline prije početka hodanja te na kontrolnim točkama.

Nordijsko hodanje u Opatiji održava se već 10 godina i postalo je „zaštitnim znakom“ našeg projekta „Opatija – oaza zdravlja i wellnessa“. Šetnje povijesnim stazama Opatije uz licencirane vodiče odlično su prihvaćene i od naših građana  i turista.  Pozivamo sve da zdrave navike stave na prvo mjesto te da se pridruže i našem novom, jedinstvenom hodačkom izazovu „Opatija Nordic Walk Challenge“ i testiraju svoje granice, poručila je direktorica Turističke zajednice grada Opatija Suzi Petričić.

Photo: TZ grada Opatija

Jadrolinija

Pošaljite vijest