Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

U sklopu muzejskog projekta Brdo kulture održana “Riječka noć”

U Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka, kao pretprogram muzejskog projekta Brdo kulture, održana je “Riječka noć”. Projekt „Brdo kulture“ je inicijativa koja ima za cilj oživjeti kulturnu scenu i predstaviti građanima Rijeke sadržaje iz kulture, ali i teme koje obilježavaju život grada. Potaknuti velikim uspjesima HNK Rijeke i činjenicom da su sport i kultura neodvojivo povezane komponente urbanog života, kao pretprogram lipanjskog Brda kulture organizirana je “Riječka noć” – manifestacija koja je povezala kulturu i sport, muzej i nogomet, navijače i građane koji vole sport.

Uz prigodnu izložbu publika je imala prilike pogledati nastup Zbora i Orkestra Škole Ivan Matetić Ronjgov koji su izveli “Način života”, himnu NK Rijeke. Nakon pozdravnih govora i uvoda organizatorice Denis Nepokoj održana je diskusija u kojoj su sudjelovali dugogodišnji tajnik Kluba navijača “Armada”, Denis Povh, trener NK Rijeke, Željko Sopić i vratar Nk Rijeke Nediljko Labrović.

U izložbenom dijelu Mramorne dvorane postavljena je izložba fotografija „Riječka nogometna sezona 2023./2024.“ autorice Denis Nepokoj na kojoj su – kroz objektiv majstora fotografije iz studija Foto Kurti – predstavljeni neki najljepši, najemotivniji, najuzbudljiviji trenuci ove, po mnogočemu posebne, nogometne sezone, ali i predmeti vezani uz nogomet, sport koji je, jasnije i intenzivnije no ikad, povezao Riječane. U ime Primorsko-goranske županije događaju je prisustvovala pročelnica UO za kulturu, sport i tehničku kulturu Sonja Šišić.

FOTO: Novi list

Jadrolinija

Pošaljite vijest