Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

U sklopu Centra aktivnosti Krk uređeno novo vježbalište koncipirao kao Ninja Warrior poligon

Ovih se dana kraju primiče izgradnja i opremanje vježbališta u park-šumi Dražica u Krku, koncipiranog kao Ninja Warrior poligon, a čija se specifičnost ogleda u tome da ga pored djece, i to one starije od 12 godina, mogu koristiti i odrasli.

Radovi na uređenju ovog vježbališta trajali su šest mjeseci, a u njega je ukupno uloženo 100.000 eura, s time da je 50 posto bespovratnih sredstava, posredstvom Lokalne akcijske grupe Kvarnerski otoci, osigurala Agencija za plaćanja u poljoprivredi ruralnom razvoju i ribarstvu. Preostali iznos zatvarat će se sredstvima Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske, budući da je putem Natječaja za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2023. godini za dogradnju i rekonstrukciju Centra aktivnosti Krk, u sklopu kojeg je lociran i Ninja Warrior poligon, dobivena potpora vrijedna gotovo 80.000 eura.

Riječ je o zanimljivom poligonu, inspiriranom popularnim japanskim sportsko-zabavnim serijalom Ninja ratnici, koji otočanima, ali i turistima nudi nove rekreacijske izazove, u smislu testiranja kondicije i snage. Svi korisnici poligona moći će prije nego li ga krenu savladavati skenirati QR kod te tako svoje vrijeme prolaska usporediti s evidentiranim vremenima ostalih korisnika. Također, na internetskim stranicama Centra aktivnosti Krk, uz ostale sadržaje, bit će dostupne i video upute, odnosno pravila za prolazak poligona.

Kružni Ninja Warrior poligon, od starta do cilja, čini 11 prepreka (koje se mogu koristiti i individualno), s time da svaka prepreka testira različite aspekte snage, okretnosti i ravnoteže korisnika. Poligon je podijeljen u dvije cjeline od kojih prva testira snagu i ravnotežu, a druga snagu i okretnost. Prilikom dolaska na poligon, svakako je poželjno sa sobom ponijeti: tenisice, mali ručnik, bočicu vode te pametni telefon ili neki drugi uređaj radi skeniranja QR koda radi evidentiranja vlastitog rezultata.

Službeno otvorenje ovog vježbališta, najavljeno je za mjesec rujan.

Jadrolinija

Pošaljite vijest