Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

U Rijeci predstavljen početak rada Helikopterske hitne medicinske službe u Hrvatskoj

Zamjenik župana Vojko Braut i ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Primorsko-goranske županije Senka Kajčić na helidromu na Delti prisustvovali su predstavljanje početka rada Helikopterske hitne medicinske službe u Hrvatskoj.

Već tijekom blagdanskom vikenda uspješno su odrađene dvije intervencije prijevoza pacijenata s Raba i Lošinja, uz pratnju timova Zavoda za hitnu medicinu PGŽ, što je ujedno označilo i start sustava helikopterska hitne medicinske službe u Hrvatskoj.

Helikopterska hitna medicinska služba zasad ima četiri helikoptera na četiri lokacije: na otoku Krku, u Zagrebu, Osijeku i Splitu.

“U pripremi su nove baze u Slavonskom Brodu, Puli i Zadru. Za hitnu medicinsku djelatnost to je veliki iskorak. Nakon što je prošle godine uspostavljena pomorska hitna s flotom od šest brzih brodica i nadopunjenom kopnenom hitnom medicinskom službom, ovo je velik iskorak, a Hrvatska je sada među zemljama koje imaju najrazvijenije sustave hitne medicinske pomoći”, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.

Ukupna vrijednost ovog projekta je 62,5 milijuna eura od čega je 10 milijuna bespovratnog europskog novca, a RH je za sedam godina ugovorila ukupno 10 500 sati leta helikoptera hitne, rečeno je na današnjem predstavljanju u Rijeci na kojem je sudjelovao i ministar mora Oleg Butković.

Jadrolinija

Pošaljite vijest