Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

U potpunosti obnovljena škola u Samoboru

S početkom nove školske godine svoja vrata učenicima otvara najmoderniji odgojno-obrazovni objekt na području Samobora. Naime, zgrada nekadašnje škole u Langovoj ulici, u užem centru Samobora, nakon desetljeća propadanja, u potpunosti je obnovljena i u tom prostoru 4. rujna počinje nastava za ukupno 106 učenika prvih razreda u 5 razrednih odjeljenja Osnovne škole Bogumila Tonija.

„Uređenjem objekta u Langovoj ulici rasteretit će se prostor matične škole kojoj je prijetila treća smjena, jer godinama muku muči s nedostatkom prostora. Nismo htjeli da se to dogodi, jer naši učenici zaslužuju kvalitetno obrazovanje u adekvatnim prostorima. Proces obnove bio je izazovan s obzirom na to da su kompletni radovi izvođeni pod strogim nadzorom konzervatora, no uloženi trud i novac se isplatio, jer konačan rezultat je najmoderniji objekt za obrazovanje na području Samobora. Sigurna sam da će školarci, njihovi roditelji kao i djelatnici škole biti zadovoljni uvjetima za održavanje nastave u novouređenom prostoru“ – izjavila je gradonačelnica Petra Škrobot.

Ovim projektom ukupno je rekonstruirano i uređeno 1198 m2 prostora opremljenog novim namještajem. U učionicama su postavljene pametne ploče, projektori, prijenosna računala, školski namještaj, ugrađena je stropna rasvjeta i izveden sustav grijanja i hlađenja dizalicom topline zrak/zrak koji predstavlja jedan od najekonomičnijih, učinkovitih te istodobno ekološki prihvatljivih načina grijanja i hlađenja. Izmijenjena je stolarija te sanirana fasada. U školu je ugrađeno i dizalo kako bi objekt bio prilagođen učenicima s invaliditetom. Izvedeni su potrebni konstrukcijski zahvati u svrhu povećanja mehaničke otpornosti i stabilnosti. Uređena je i blagovaonica te prostor za odvijanje nastave tjelesne i zdravstvene kulture. Dvorište škole je ograđeno, iscrtana su nova parkirališna mjesta te je uređen okoliš s posađenim drvećem. Grad je ishodio sve potrebne dozvole od Ministarstva znanosti i obrazovanja za održavanje nastave u tom prostoru.

NOVA REGULACIJA PROMETA

U neposrednoj blizini novouređenog školskog objekta u Langovoj ulici, zbog sigurnosti svih sudionika u prometu, posebice školaraca, bit će uspostavljeno novo uređenje prometa u Ulici Ljubičin prolaz i Ulici Frana Hrčića na način da će te ulice od 1. rujna 2023. godine postati jednosmjerne i to u smjeru od Langove ulice prema Ulici Grič. Suglasnost na jednosmjernu prometnu regulaciju na tom području dala je Policijska uprava zagrebačka. Molimo građane da od 1. rujna 2023. godine obrate pozornost na novu prometnu regulaciju u ulicama Ljubičin prolaz i Frana Hrčića te da se iste pridržavaju.

Jadrolinija-zapošljavamo

Pošaljite vijest