Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

U Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja održat će se projekt “Brdo kulture”- manifestacija koja povezuje kulturu i sport

U organizaciji Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka, Hrvatskog nogometnog kluba Rijeka i Kluba navijača Armada, u četvrtak, 9. svibnja 2024. s početkom u 20.00 sati u Mramornoj dvorani muzeja održat će se manifestacija “Riječka noć” koja povezuje kulturu i sport.

Manifestacija se održava u okviru projekta “Brdo kulture” čiji je cilj baštinu, neovisno o tome je li riječ o kulturnoj, povijesnoj, arhivskoj, plesnoj, kazališnoj ili sportskoj, učiniti dijelom svakodnevnog života sugrađana i obogatiti kulturni život grada.

Projekt „Brdo kulture“ je inicijativa koja u našem gradu ima za cilj oživjeti kulturnu scenu i predstaviti građanima Rijeke sadržaje iz kulture, ali i teme koje obilježavaju život grada.

Cilj projekta je baštinu – neovisno o tome je li riječ o kulturnoj, povijesnoj, arhivskoj, plesnoj, kazališnoj ili ,  sportskoj… – učiniti dijelom svakodnevnog života naših sugrađana i obogatiti život Grada, poručili su organizatori.

Potaknuti velikim uspjesima Hrvatskog nogometnog kluba Rijeka i utjecajem koji nogomet ove godine ima na život Grada, ali i činjenicom da su sport i kultura neodvojivo povezane komponente urbanog života, kao pretprogram lipanjskog Brda kulture, u Mramornoj dvorani Muzeja bit će organizirana „Riječka noć“ – manifestacija koja će povezati kulturu i sport, muzej i nogomet, navijače i naše sugrađane koji vole sport, ali nisu nužno stadionska publika.

Uz zanimljive goste iz HNK Rijeke, predstavnika Kluba navijača Armada koja 9. svibnja obilježava 37 godina od osnutka i još poneko iznenađenje, ući ćemo u poseban svijet sporta koji ujedinjuje i jača i – baš kao i kultura – razvija snažan osjećaj pripadnosti i identiteta.

Jadrolinija

Pošaljite vijest