Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

U PGŽ-u tijekom vikenda 335 prometnih prekršaja i 52 prometne nesreće

Najveća izmjerena brzina kretanja od 174 km/h, izmjerena je 12. kolovoza oko 14:50 na autocesti A6, kod čvora Vrbovsko.

Prometna policija je i proteklog vikenda na području Policijske uprave primorsko-goranske pojačano nadzirala promet na cestama te zabilježila sveukupno 335 prometnih prekršaja.

Od tog broja 104 je prekršaja prekoračenja brzine, 29 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, dok se 14 odnosi na vožnju pod utjecajem alkohola. Osim navedenih, zabilježena su četiri prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom, jedan prekršaj vožnje prije stjecanja prava te 183 ostalih prekršaja.

Najveća izmjerena brzina kretanja od 174 km/h, izmjerena je 12. kolovoza oko 14:50 na autocesti A6, kod čvora Vrbovsko. Uređajem za mjerenje brzine očitana je navedena brzina kada se osobno vozilo zagrebačkih registracijskih oznaka kretalo na mjestu gdje je ograničenje kretanja određeno na 110 km/h. U prekršajnom postupku utvrdit će se vozač koji je upravljao spomenutim vozilom pa potom sankcionirati u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.

Najveća koncentracija alkohola od 2,10 g/kg izmjerena je 13. kolovoza oko 18:10 u Rijeci kod 55-godišnjeg vozača osobnog vozila riječkih registracijskih oznaka. Zbog opasnosti da će nastaviti upravljati vozilom te tako ugrožavati sigurnost prometa, zadržan je u službenim prostorijama policije te je prekršajno sankcioniran temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Osim navedenih vozača i ostali počinitelji prometnih prekršaja bit će sankcionirani sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Inače, u ovom razdoblju dogodile su se 52 prometne nesreće, u kojima su dvije osobe smrtno stradale, a 11 osoba je teže, dok ih je 14 lakše ozlijeđeno.

Policija i nadalje poziva vozače i sve ostale sudionike u prometu na odgovorno ponašanje, uz dosljedno pridržavanje svih prometnih pravila i propisa.

Jadrolinija

Pošaljite vijest