Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

U pet brodskih obitelji uručena vrijedna oprema za novorođenče

Grad Slavonski Brod nastavlja s darivanjem obitelji vrijednom opremom za novorođenče. Tako je danas još pet obitelji dobilo opremu za svoje prvorođeno dijete. Spomenuta oprema ukupne je vrijednosti 690,16 eura, a uključuje krevetić, higijenske, kozmetičke i tekstilne proizvode. Obitelji koje već posjeduju dio opreme ili ju ne žele, Grad je osigurao novčanu pomoć u iznosu od 132,72 eura kako bi nadopunili ono što im nedostaje. Osim navedenog, roditelji ostvaruju pravo i na jednokratne novčane naknade u iznosu od 464,80 eura za prvo dijete, 597,60 eura za drugo dijete te 796,81 eura za treće i svako sljedeće dijete. Svako dijete rođeno u tekućoj godini ostvaruje i pravo na božićnicu u iznosu od 100 eura. Opremu je obiteljima danas uručila zamjenica gradonačelnika Marina Martić Puača.  

Ovu pronatalitetnu mjeru Grad Slavonski Brod uveo je prvi u Republici Hrvatskoj, a uvjete i zahtjev za ostvarenje prava na pomoć za nabavu opreme za prvorođeno dijete kao i zahtjev za jednokratnu novčanu naknadu možete pronaći na danim poveznicama.

Oprema za prvorođeno dijete

Jednokratna novčana naknada

Svi budući roditelji koji imaju pravo na ovu gradsku pronatalitetnu mjeru, a koji to pravo još uvijek nisu iskoristili, moraju predati zahtjev najmanje mjesec dana prije očekivanog termina poroda u kojem se moraju izjasniti koji oblik pomoći za dijete žele iskoristiti.

Ispunjene obrasce zahtjeva, te svu ostalu potrebnu dokumentaciju potrebno je skenirati i dostaviti na e-mail: naknade@slavonski-brod.hr.

Za sve dodatne informacije možete nazvati broj telefona Gradske uprave 035 217-029.

Jadrolinija-zapošljavamo

Pošaljite vijest