Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

U Osijeku obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Dan pobjede Osijek

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Kapelici Kraljice mira u subotu je u Osijeku obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja. Počast poginulima odala su izaslanstva Grada Osijeka, Osječko-baranjske županije, Hrvatske vojske i policije te predstavnici braniteljskih udruga.

Svečanome programu uime Grada Osijeka nazočio je zamjenik gradonačelnika Osijeka Dragan Vulin te tom prigodom izrazio veliku zahvalnost i poštovanje prema žrtvi hrvatskih branitelja.

“Čestitam im njihov Dan! Njihova nesebičnost, hrabrost i požrtvovnost te pobjednički duh trebaju biti uzor svima nama, a osobito generacijama koje dolaze. Stoga je važno obilježavati današnji blagdan jer je Domovinski rat temelj moderne hrvatske države i naša samostalnost, neovisnost i suverenost nije došla sama po sebi, već je bila potrebna velika ljudska žrtva, osobito ovdje na istoku Hrvatske. Na to trebaju biti ponosne i buduće generacije kojima upravo branitelji trebaju biti uzor”, istaknuo je zamjenik gradonačelnika Vulin.

U ime Osječko-baranjske županije počast je odao zamjenik župana Mato Lukić.

“Ponosni smo na „Oluju“ i bit ćemo ponosni na nju zauvijek. Oluja je donijela slobodu hrvatskom narodu i svaki branitelj će sigurno reći da je bila čast služiti domovini tijekom ratnih godina. Zato i jesmo ponosni na sve njih, one koji su sudjelovali u „Oluji“, ali i akcijama koje su joj prethodile. Za sve one koji su izgubili svoj život stvarajući slobodnu i neovisnu državu, danas smo položili vijence i zapalili svijeće te im na taj način zahvalili za njihovu žrtvu”, zaključio je zamjenik župana Lukić.

Jadrolinija

Pošaljite vijest