Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

U Opatiji se održava stručni skup “Eko-incident”, teme iz područja zaštite voda i mora u glavnom fokusu

U organizaciji Jadranskog edukativno istraživačkog centra za reagiranja na iznenadna onečišćenja mora ATRAC u Opatiji se održava stručni skup “Eko-incident”.

Ovogodišnje izdanje dvodnevnog susreta fokusirano je na teme iz područja zaštite voda i mora, poput pravne regulative, inspekcijskog postupka u incidentnim situacijama iznenadnih onečišćenja okoliša, međunarodne suradnje, metoda uspješne intervencije, modernih metoda sanacije, važnosti planiranja i edukacije, prikaz poznatih incidenata i drugih.

“Iznenadna onečišćenja okoliša složene su krizne situacije koje je nemoguće izbjeći, ali je moguće umanjiti njihov štetni utjecaj na okoliš djelujući pravovremeno, učinkovito, kompetentno, tehnološki prihvatljivo i u skladu sa zakonom”, poručuju organizatori.

Na otvorenju ovog međunarodnog skupa sa sudionicima iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Crne Gore te Bosne i Hercegovine, prisutne su pozdravili pročelnica UO za pomorsko dobro, promet i veze Izabela Linčić Mužić, ravnatelj Jadranskog edukativno istraživačkog centra za reagiranja na iznenadna onečišćenja mora Vedran Martinić i ravnatelj Ravnateljstva civilne zaštite Damir Trut.

Jadrolinija-zapošljavamo

Pošaljite vijest