Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

U Mjesnom odboru Brijest obnovljena cesta u Usorskoj i igralište u Kaninskoj ulici

Mjesni odbor Brijest sutra, 29. kolovoza obilježava svoj dan i crkveni god župe Mučeništva svetog Ivana Krstitelja.

Tim je povodom osječki gradonačelnik Ivan Radić u ponedjeljak položio vijenac i zapalio svijeću u Usorskoj ulici kod spomen-obilježja Hrvatskih dragovoljaca iz Domovinskog rata, a u počast poginulim građanima i prerano preminulim braniteljima u Brijestu. U Južnom predgrađu kod spomen obilježja ”Posljednji kadar” vijenci su položeni za poginulog snimatelja HTV-a Žarka Kaića, a održana je i svečana sjednica Vijeća Mjesnog odbora Brijest.

“Mještanima našeg Mjesnog odbora Brijest želim čestitati sutrašnji crkveni god i dan mjesnog odbora. Obišli smo i obnovljeno igralište pored Nogometnog kluba Brijest, gdje smo iscrtali nogometno, košarkaško i rukometno igralište, te stavili nove golove, nove table, nove obruče, mrežu za odbojku na pijesku i sve ono što bi trebalo imati jedno igralište. Drago mi je čuti da su krenuli i upisi djece u mlađe kategorije nogometnog kluba te da sve ide po planu. Na prijedlog mjesnog odbora obnovili smo i cestu u Usorskoj ulici, radove je izvela gradska tvrtka Unikom, a prošle smo godine prema nogometnom igralištu obnovili tucaničku cestu koja ide iz Kaninske ulice prema igralištu”, izvijestio je gradonačelnik te dodao da će u obnovu ići i zgrada mjesnog odbora.

Igor Pandžić, direktor Unikoma, objasnio je da su u Usorskoj ulici izvedeni radovi asfaltiranja tucaničke ceste u dužini od oko 120 metara te širini kolnika od četiri metra. Radovi su obuhvatili pripremu, postavljanje kamenog sloja i asfaltiranje te uređenje bankina drobljenim kamenom. Vrijednost radova na asfaltiranju iznosi oko 15 000 eura.

Predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Brijest Ivan Požgain rekao je da su stanovnici izrazito zadovoljni ovim projektom te istaknuo dobru suradnju vijeća i Grada, a zadovoljstvo izvedenim radovima potvrdila je i stanarka ulice Branka Alegić.

“Ponosna sam na našeg mladog gradonačelnika i na tim mladih koji vodi naše naselje te pronalazi adekvatna rješenja. Tako i ova pristupna cesta, koja je unazad dugo godina bila jako derutna i puno rupa, sada je lijepo izgrađena. Čestitam na dobro obavljenom poslu”, zaključila je Alegić.

Jadrolinija

Pošaljite vijest