Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

U Jelisavcu održana tradicionalna „Večer korbačika“

U organizaciji Matice slovačke Jelisavac i SKUD-a „Ivan Brnjik Slovak“ u Jelisavcu kod Našica sinoć su se održavali „19. Dani Slovaka u Jelisavcu – Večer korbačika“, manifestacija čiji je smisao, uz folklor i predstavljanje kulturne baštine Slovaka, i prezentacija posebnog slovačkog gastronomskog specijaliteta korbačika, tradicionalnog slovačkog sira. 

Manifestacija se održala na Ljetnoj pozornici pored Kulturnog centra Slovaka, a sudionike i gledatelje pozdravio je i zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić, koji je sudionicima poželio uspješan nastup, a svima ugodnu večer.

“Lijepo je biti na „Večeri korbačika“ i manifestaciji koja predstavlja bogatstvo kulture, tradicije, plesa, pjevanja, kao i vrhunskih delicija koje su nam domaćini pripremili te čestitam organizatorima i ističem da će i u narednom razdoblju imati podršku Županije. Kao predsjednik Savjeta za nacionalne manjine Osječko-baranjske županije naglašavam dobru suradnju sa slovačkom nacionalnom manjinom, kao i svih nacionalnih manjina na području naše županije”, rekao je zamjenik župana Josip Miletić.

Uz SKUD „Ivan Brnjik Slovak“ iz Jelisavca, prigodnim programom predstavili su se članovi udruge „Češka obec“ Bjelovar, KUD-a „Ivan Meštrović“ Vrpolje, MS-a Osijek, HKD-a „Izvor“ Donja Motičina i SKUU-a „Franjo Strapač“ Markovac Našički, a potom je uslijedio zabavni program uz Tamburaški sastav „Safir“.

Jadrolinija

Pošaljite vijest