Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

U državni proračun stiže 530 milijuna eura iz Europske unije za Europski socijalni fond

ESF Hrvatska

Republika Hrvatska je 28. srpnja 2023. dostavila do sada najveći zahtjev za plaćanje prema Europskoj komisiji u visini 530 milijuna euraTim sredstvima u proračun će biti uplaćen iznos kojim je sufinancirana mjera za očuvanja radnih mjesta iz Europskog socijalnog fonda (ESF), a u okviru odgovora Unije na pandemiju bolesti COVID-19, REACT EU.

Time je ostvareno 92% povučenih sredstava Europskog socijalnog fonda, godinu dana prije završnog roka. Navedeni iznos obuhvaća već isplaćena sredstva poduzećima za održavanje radnih mjesta zaposlenika za vrijeme trajanja COVID krize.

Ministar Marin Piletić je naglasio kako je mjera osigurala stabilnost tržišta rada i gospodarstva tijekom 2020. i 2021. godine, a za Hrvatsku su dodatna REACT EU sredstava značila važnu podršku Europske unije u borbi s posljedicama pandemije COVID 19.

Dodao je kako Ministarstvo nastavlja raditi na ovjeravanju, odobravanju i plaćanju svih troškova korisnicima za provedbu njihovih projekata kako bi što prije ostvarila puna iskorištenost sredstava financijske omotnice 2014.-2020.

Jadrolinija

Pošaljite vijest