Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

U Brođancima održana 49. Olimpijada starih športova

U Brođancima se uz sudjelovanje oko 500 natjecatelja i natjecateljica 26. i 27. kolovoza 2023. godine održala već tradicionalna, 49. Olimpijada starih športova. U kategorijama seniorki i seniora natjecanja su provedena u 12 starih sportova te u pet sportova za najmlađe uzraste, a gosti su stigli iz 28 mjesta iz šest hrvatskih županija.

Olimpijski plamen ove je godine upalio Andrej Kedveš, kickboxer iz Đakova, a manifestaciju je otvorila Tatjana Turalija, pročelnica Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport Osječko-baranjske županije, glavnog pokrovitelja 49. Olimpijade starih športova. Sudionike i goste, među kojima je bio i saborski zastupnik Goran Ivanović, pozdravio je Srećko Vuković, načelnik Općine Bizovac koja je supokrovitelj Olimpijade.

Službeni natjecateljski program ove godine proširen je na dva dana, a uvedene su i novosti kao što su Olimpijski polumaraton, Olimpijske noći i Mala škola Olimpijade, gdje su djeca mogla naučiti pravila starih sportova. Naravno, održan je i niz drugih programa poput likovne i kiparske kolonije te nastupa kulturno-umjetničkih društava, a gastronomska ponuda bila je uobičajeno bogata.

Jadrolinija-zapošljavamo

Pošaljite vijest