Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Trudnica sigurno prevezena s Raba u Rijeku novom brodicom HMS-a

Iz Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu izvijestili su o uspješnoj intervenciji na otoku Rabu, gdje je trudnica u visokom stupnju trudnoće za samo 60 minuta, novom, brzom brodicom iz sustava hitne pomorske medicinske službe, prevezena iz Lopara do luke Porto Baroš u Rijeci.

Za ovu uspješnu intervenciju zaslužna je izvrsna koordinacija između Zavoda za hitnu medicinu Primorsko-goranske županije, Ispostava Rab, i Lučke kapetanije Ispostava Rab. Po dolasku u Rijeku, trudnica je vozilom Hitne medicinske službe u pratnji tima HMS-a prevezena u KBC Rijeku na daljnje zbrinjavanje.
Upućen je zahvala svima koji su sudjelovali u pružanju hitne medicinske skrbi tijekom ove intervencije, a posebno timu Hitne medicinske službe Rab i osoblju Lučke kapetanije Rab.

Ovaj događaj dokazuje kako učinkovitost i timski rad mogu biti ključni u spašavanju života, uz podršku odlične organizacije, inovativne tehnologije te suradnje među Ministarstvom zdravstva, Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture te Hrvatskim zavodom za hitnu medicinu pri realizaciji Projekta uspostave hitne pomorske medicinske službe.

Projekt uspostave hitne pomorske medicinske službe uključuje nabavu 6 brzih brodica, od kojih su dvije vrhunski opremljene brodice namijenjene za Primorsko-goransku županiju. Nakon Raba, s nestrpljenjem iščekujemo isporuku brodice u Malom Lošinju idući tjedan, uvjereni u njenu ključnu ulogu u pružanju hitne medicinske skrbi našim građanima.

Jadrolinija-zapošljavamo

Pošaljite vijest