Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Trideset godina od osnutka općine Križ

Dan općine i 30. godišnjicu njezina osnutka proslavio je Križ.

„Veselimo se onome što budućnost nosi! Trendovi govore da smo postali poželjna sredina za život. Sve više obitelji dolazi u Križ, traže nekretnine…“ na svečanoj sjednici Općinskoga vijeća rekao je načelnik Marko Magdić. Naglasio je da je ključna stvar za razvoj općine gospodarska aktivnost.

„Kada ‘uzmemo’ investiciju Lidla i Jabuke LDC, proširenje hale tvrtke Feromihin i Drvnu industriju Novoselec s kogeneracijskim postrojenjem pričamo o investicijama od oko 130 milijuna eura“, rekao je Magdić dodavši da ova ulaganja nose nova radna mjesta i bolji standard za cijeli kraj.

Rekao je i da podaci govore da Općina Križ s fiskalnim i kadrovskim kapacitetima, kao i prema indeksu razvijenosti, ima budućnost i perspektivu. Govoreći o učinjenom u proteklih godinu dana izdvojio je ulaganje u ceste, u suradnji sa ŽUC-om Zagrebačke županije, sanaciju klizišta, ulaganje u pješačko-biciklističke staze, društvenu i sportsku infrastrukturu.

„Kada podvučemo crtu možemo reći da je u godinu dana na područje općine uloženo između 2,5 i 3 milijuna eura“, rekao je Magdić.

U ime predsjednika RH prisutna je bila Melita Munić, u ime predsjednika Hrvatskoga sabora Dražen Bošnjaković, u ime predsjednika Vlade RH Željko Turk, dok je izaslanik župana bio Damir Fašaić, pročelnik Zagrebačke županije za gospodarstvo i fondove EU.

„Veseli što se u Križu realiziraju velike investicije koje će omogućiti daljnji razvoj. Želim da se pametnim vođenjem i osmišljavanjem projekata ova općina uspješno razvija. A u tome će, i ubuduće, imati podršku Županije“, rekao je Fašaić. 

Na svečanosti su dodijeljena priznanja Općine. Nagradu “14. rujna” primio je Ivan Belavić.

Jadrolinija-zapošljavamo

Pošaljite vijest