Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Tradicionalna škola plivanja u Opatiji okupila 38 djece

Na opatijskoj plaži Tomaševac uručena su priznanja malim plivačima koji su pohađali školu plivanja, koja ima tradiciju održavanja još od 2000. godine i kroz koju je prošlo više od 1 000 djece iz Opatije, Rijeke, Viškova te cijele Liburnije.

KŠR Gorovo u suradnji a Gradskim društvom Crvenog križa Opatija i ove je godine organizirao “Školu plivanja za predškolski i mlađi školski uzrast” kroz koju djeca, pod stručnim vođenjem, na dječjoj plaži Tomaševac uče plivati, usput uživajući u zabavi i zanimljivim igrama. Škola je organizirana u grupama te je održana u dva termina (od 4. – 12. i od 13. – 21.7.) te je kroz nju ove godine uspješno zaplivalo 38 mališana predškolske i mlađe školske dobi. Zanimljivo učenje kroz veselu atmosferu i zabavu vodili su mladi voditelji Vito Toić, Luka Kirinčić, Tin Korenić i Erin Vitas, a sve pod vodstvom voditelja projekta Dalibora Korenića.

Ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Opatija Đana Pahor sa suradnicima održala je i radionicu o sigurnosti na moru, a svi sudionici uspješno su završili tečaj te su nagrađeni diplomama, majicama i prigodnim brošurama.

Podsjetimo, pokrovitelji ovog vrijednog projekta, koji traje od 2000. kada je Grad Opatija uključen u mrežu Zdravih gradova Hrvatske, su Hrvatski olimpijski odbor i Grad Opatija, koji se ponosi titulom “Grad Opatija – prijatelj djece”.

Jadrolinija

Pošaljite vijest