Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Tamburaški sastav Mejaši oduševit će posjetitelje fužinarskog kraja

Jedan od najpoznatijih tamburaških sastava Mejaši nastupit će 4. kolovoza od 20 sati u Ličkom polju u općini Fužine, očaravajućoj gorskoj rivijeri, povodom blagdana Majke Božje Snježne koji se slavi 5. kolovoza.

Predgrupa Mejašima bit će Gorani, a posjetitelji će moći uživati u zabavnim pastirskim igrama za djecu i odrasle od 19:30, kao i u bogatoj kulinarskoj ponudi ovog šarmantnog planinskog kraja. Bogatim nagradama nagradit će se najspretniji sudionici pastirskih igara.

Uoči koncerta, od 17 sati, bit će svečano otvorenje izletišta Vicićev most, nove turističke atrakcije općine Fužine. Također, održat će se i misno slavlje u svetištu Majke Božje Snježne od 18 sati, a nakon toga će uslijediti svečano podizanje hrvatskog stijega uz nastup zbora Vrelo.

Na sam dan blagdana Majke Božje Snježne, 5. kolovoza, od 10:30 bit će održano misno slavlje uz tradicionalni blagoslov vozila. Posjetitelje će glazbeno zabavljati grupa Gorani, a očekuje ih i bogata gastro ponuda.

Svetište Majke Božje Snježne u Ličkom polju ima dugu povijest, datirajući još od 1733. godine, kada se, prema usmenoj predaji, ukazala Majka Božja. Legenda kaže da su Ličani pokušali obnoviti ruševnu drvenu crkvu Sv. Ivana Krstitelja, no nisu uspjeli jer se crkva neprestano rušila. Tada je, baš na dan 5. kolovoza, pao snijeg koji je Ličanima poslužio da izgrade kapelicu od snijega. Od tada pa do danas, Lič je obilježen ovim svetištem u čast Gospi Snježnoj.

U kultnom selu Roswell, od 5. do 25. kolovoza, posjetitelji će, uz uživanje u čarima Divljeg Zapada, imati priliku posjetiti i zanimljivu izložbu poznate umjetnice Velie Krmpotić. Na izložbi će biti izloženo deset njezinih radova na temu fascinacije konjima, a koristila je različite tehnike poput ugljena, tuš pera i laviranog tuša. Velia Krmpotić odabrala je Roswell kao mjesto prezentacije svog likovnog stvaralaštva, privučena spojem ljepote prirode i svoje ljubavi prema konjima, kojima je posvetila umjetničku inspiraciju.

Jadrolinija-zapošljavamo

Pošaljite vijest