Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Svečano proslavljen 794. rođendan Grada Našica

Prigodnim programom 13. lipnja 2023. godine obilježen je 794. rođendan Grada Našica. Nakon svete mise u crkvi sv. Antuna Padovanskog i procesije središtem grada, pred zgradom gradske uprave upriličen je nastup Gradske glazbe Našice i Našičkih mažoretkinja „Dora“, a ispred spomen obilježja Uskrsla Hrvatska izaslanstva Hrvatskog Sabora, Grada, Osječko-baranjske županije i udruga proisteklih iz Domovinskog rata položili su vijence i upalili svijeće za sve poginule hrvatske branitelje. Program obilježavanja nastavljen je svečanom sjednicom Gradskog vijeća, kojoj su nazočili zamjenik župana u svojstvu izaslanika Vlade RH na svečanoj sjednici, Josip Miletić, saborski zastupnik i izaslanik predsjednika Hrvatskog Sabora Hrvoje Šimić, saborski zastupnik Marin Mandarić, počasni građanin Grada Našica Vladimir Šeks te ostali uvaženi gosti.

U svom se obraćanju zamjenik župana Josip Miletić osvrnuo na realizirane projekte poželjevši nastavak vrijednih investicija i u budućnosti.

– Svakako koristim prigodu da čestitam svim sugrađanima 794. rođendan našeg grada, mog grada Našica. Brojni su projekti napravljeni u prethodnom razdoblju, više od 600 milijuna kuna uloženo je u Grad Našice no svakako želim istaknuti i želju za novim projektima koji će podići kvalitetu života. Grad smo tradicionalnog, obiteljskog načina života, a danas po zagovoru svetog Antuna Padovanskog želim svim obiteljima u gradu Našicama bolji i kvalitetniji život, a naravno podršku tome davat će Osječko-baranjska županija i Vlada Republike Hrvatske sa svojim mjerama, ali i projektima koji su pred nama – kazao je Miletić.

Gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba naglasio je kako je temeljni cilj rada njegove uprave demografska obnova, ali i nastavak ulaganja u kapitalne projekte.  

– U povijesnom smo trenutku ulaganja u grad Našice, gdje je u proteklih šest godina uloženo oko 100 milijuna eura, kako završenih investicija za koje je dobivena uporabna dozvola, tako i investicija koje završavamo u ovoj godini ili su u ovoj godini za njih osigurana sredstva. To je konkretno Poduzetnički centar vrijednosti 1,5 milijun eura i novi vrtić vrijednosti više od milijun eura. Bilježimo 5% veći broj obrtnika samo u prošloj godini, kao i 11% više upisane djece u vrtić. To su znakovi našeg temeljnog zadatka, a to je strategija demografske obnove, kako Vlade RH, tako i Osječko-baranjske županije, a i Grada Našica. Ove godine počinjemo s građevinskim radovima na Poduzetničkom centru – zaključio je Kašuba.

Jadrolinija

Pošaljite vijest