Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Svečano otvorena novouređena šetnjica na Platku

Zamjenica župana Marina Medarić i načelnica Općine Čavle Ivana Cvitan Polić svečano su otvorile novouređenu šetnicu i dječje igralište pored Malog doma na Platku. Zamjenica Medarić pohvalila je Općinu Čavle na uspješno realiziranom projektu koji je obogatio ponudu Platka i koji će sigurno uveseljavati djecu i odrasle.

“Stazica puha Platka” investicija je Općine Čavle, vrijedna 150 tisuća eura, od kojih je oko 60 tisuća eura sufinanciralo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU. U realizaciji projekta pomogle su Primorsko-goranska županija i Javna ustanova Priroda.

Radi se o poučnoj stazi koja se proteže oko akumulacijskog jezera sve do Malog doma. Šetnjom kroz predivnu bukovu šumu, posjetitelji mogu mnogo naučiti o flori i fauni te geološkoj raznolikosti Platka, a mogu se i rekreirati te zabaviti na brojnim spravama i velikom igralištu. Ukupna dužina šetnjice iznosi 870 metara. Kako je rečeno na otvorenju ovaj projekt ima za cilj educiranje i informiranje o šumi, održivom gospodarenju šumama, zaštiti šuma i okolišu te promociji korištenja rekreacijskih, zdravstvenih i turističkih funkcija šume i valorizacija prirodne ljepote krajobraza.

Na interpretacijskim pločama nalaze se tekstovi o fosilima i iščezlom svijetu ledenjaka, ploča s pojašnjenjem što je bilo prije akumulacijskog jezera, tekstovi o vodama i gljivama Platka, životinjskom i biljnom svijetu te ploče s tekstom zašto je šuma važna i zašto volimo Platak. U izradi tekstova sudjelovale su Javna ustanova Priroda i Primorsko-goranska županija.

Kao vodič na interpretacijskim pločama te na spravama za igru i rekreaciju koristi se lik puha Platka – maskote Platka.

Jadrolinija-zapošljavamo

Pošaljite vijest